28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

U.S. Openin avauskierros tuotti Samoojalle pettymyksen: ”Nihkeä päivä, kuten tulos osoittaa”

Kalle Samooja ei saanut toivomaansa alkua 122. U.S. Openissa. Kuva: Getty Images

Takaysi verotti kovalla kädellä Kalle Samoojan tulosta.

Kalle Samooja aloitti Bostonissa Country Clubilla käynnistyneen golfin U.S. Openin vaatimattomasti tuloksella 77 (+7). Hän jakaa 146. sijaa, kun avauskierros on edelleen kesken.

Uransa ensimmäistä U.S. Openia ja toista major-kilpailuaan pelaava Samooja teki torstain kierroksella yhden birdien, kuusi bogia ja yhden tuplabogin. Hän oli kierrostaan kahdeksan reiän jälkeen tilanteessa +1, mutta pelasi viimeiset 11 reikää kuusi yli parin.
”Nihkeä päivä, kuten tuloskin osoittaa. 13,5 reikää oli ihan hyvää selviytymistä. 14:llä löin hyvän kakkoslyönnin, hyvästä paikasta räpelsin bogin. Se masensi ensimmäistä kertaa mieltä. Siihen perään tuli tupla, joka käänsi hyvän tsemppauksen huonon puolelle”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Lopun lipsahdukset luonnollisesti harmittivat turkulaista.”Hyvällä lopulla olisi ollut kohtalaiset asetelmat, mutta lipsahti liikaa plussalle.”

Samoojalta vaaditaan perjantaina tuhtia onnistumista, mikäli hän vielä mielii kauden kolmannen majorin jatkokierroksille.
”Kovaa keliä on luvattu: kuumaa, ja kovaa tuulta. Hyvällä, sellaisella par-kierroksella varmaan mennään vielä viikonlopulle, mutta ei se tällaisella pelillä tietenkään tule. Tästä täytyy nostaa tasoa huomiseksi”, hän totesi.

U.S. Openin kärkipaikkaa jakavat tuloksen 67 (-3) pelanneet Rory McIlroy, Callum Tarren, David Lingmerth sekä Joel Dahmen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Bryson says:

    Adam Hadwin johtaa -4 ja vain 25 pelaajaa on alle parin eli kenttä taitaa olla viritetty erittäin hankalaksi ja greenit varmaan yli 12 stimppi. Sellaisia greeninopeuksia ei näe Suomessa. Kova työ on Kallella päästä vkonlopun kierroksille. Mickelssonkin oli kovissa ongelmissa puteissaan.