U.S. Open -paikat ratkeavat Saksassa – Korhonen hyvissä asemissa, muilta vaaditaan podium-sijaa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

U.S. Open -paikat ratkeavat Saksassa – Korhonen hyvissä asemissa, muilta vaaditaan podium-sijaa

Mikko Korhosella on jo toinen jalka U.S. Openissa. Paikka on viimeistelyä vaille valmis. Kuva: Getty Images.

Porsche European Open on viimeinen karsintakisa U.S. Openiin. Kalle Samooja lähtee koitokseen ilman vakiocaddiea.

Golfin Euroopan kiertueella pelataan kuluvalla viikolla poikkeusaikataululla. Tavallisesti kilpailut käynnistyvät torstaina, mutta tällä viikolla vasta lauantaina. Kilpailua ei myöskään pelata tavanomaisen neljän, vaan kolmen kierroksen mittaisena.

Syynä poikkeusaikataululle on Ison-Britannian heikentynyt covid-19 -tilanne ja maassa leviävä Intian virusmuunnos. Sen johdosta Saksa ei salli brittien saapua rajojensa sisäpuolelle ennen kuin he ovat viettäneet 10 vuorokautta karanteenissa tai Ison-Britannian ulkopuolella.

Mikko Korhonen lensi Saksaan Tanskasta, jossa hän kilpaili edellisviikolla, jo alkuviikosta. Korhosen brittiläinen caddie Nick Mumfield saapuu kuitenkin paikalle vasta tänään torstaina saatuaan täyteen vaadittavan 10 vuorokauden määräajan.

Kalle Samoojan brittiläinen caddie Daniel Mulvey sen sijaan ei ole mukana lainkaan kuluvan viikon kilpailussa em. syystä. Samooja luottaa tällä viikolla lapsuuden ystävänsä ja maajoukkueajoilta tutun Iiro Lampun osaamiseen.

”Eivät nuo muutokset sinänsä vaikuta. Tietysti kolmen kierroksen kilpailussa pitää olla valmis heti. Ei voi lipsua startissa. Tavallaan ihan kiva, kun voi jutustella vähän suomeakin kierroksen aikana. Mattilan Riku taitaa olla edellinen suomalainen caddieni”, Samooja pohti.

Hampurissa pelattavassa Porsche European Openissa on jaossa palkintorahaa 1,2 miljoonaa euroa. Kilpailu on viimeinen Euroopan kiertueen U.S. Open minirankingissa, jonka perusteella jaossa on 10 paikkaa kauden kolmanteen majoriin, joka pelataan 17.–20. kesäkuuta.

Mikko Korhonen on listalla kuudentena, joten hyvä suoritus kuluvalla viikolla riittäisi viemään hänet U.S. Openiin.

”Kenttä ei ole kovin tuttu. Kerran olen pelannut Challenge Tourin kisan täällä kymmenen vuotta sitten. Eilen pelasin pro-amin. Huomasin, etten muistanut yhtään reikää. Hyvässä kunnossa kenttä on, joskaan ei osu kauheasti omaan silmään. Visuaalisesti hankala, jotenkin epäselvä tiiltä. Täytyy kehittää hyvä suunnitelma ja pysyä siinä”, Korhonen suunnitteli.

”U.S. Open ei hirveästi ole mielessä käynyt. Tämä pelaaminen ja kaikki säätäminen koronan kanssa on ihan tarpeeksi täällä Euroopassakin, stressaavaa hommaa, joten toivottavasti on tarpeeksi bensaa lähteä isoon kisaan, jos paikka aukeaa”, hän pohti.

Muiden suomalaisten kohdalla tilanne on tiukempi. Tapio Pulkkanen on listalla 36. sijalla. Eroa listan kymmenentenä olevaan Alexander Björkiin on 73,85 pistettä. Sen ansaitakseen Pulkkasen tulisi sijoittua viiden parhaan joukkoon. Kun muutkin major-paikkaa havittelevat pelaajat todennäköisesti ansaitsevat pisteitä, vaatii matkalippu käytännössä top 3 -sijaa.

Samaan laskutulokseen päätyi myös Samooja tahollaan.

”Näyttäisi siltä, että top 3 -sijoitus saattaisi juuri ja juuri riittää, mutta mielellään pitäisi olla kahden joukossa”, Samooja ennakoi mahdollisuuksiaan.

Kilpailussa pelaavat Korhosen, Pulkkasen ja Samoojan lisäksi Janne Kaske ja Sami Välimäki

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje