[11][17]

[11][17]
DP World Tour - Kilpagolf

Belgialaisten kurittaja iski jälleen, nyt tuli täysosuma PGA Championshipin kenraalissa

Sam Horsfield ja Issi Bryon muodostivat voittoisan tutkaparin Rinkven International Golf Clubin kentällä. Kuva: Getty Images

Vakituista caddieta tuurannut tyttöystävä siivitti Sam Horsfieldin uran kolmanteen voittoon DP World Tourilla.

Sam Horsfield (-13) otti englantilaisille kauden ensimmäisen voiton DP World Tourilla Belgian Antwerpenissä käydyssä turnauksessa. Eroa toisen sijan Soudal Openissa jakaneisiin Yannik Pauliin ja Ryan Foxiin kertyi kaksi lyöntiä.

Lyönnin päässä paalupaikkaa 54 reiän jälkeen hallussaan pitäneestä Foxista ollut Horsfield käänsi pelin edukseen takaysillä, jolle saavuttaessa hän oli vielä takaa-ajajana. Varsinainen ratkaisu nähtiin kuuden viimeisen reiän aikana, jossa Fox sortui kolmeen bogiin, ja virheettömästi loppua kohden pelannut Horsfield meni menojaan.

Horsfieldille viikko oli erityinen, sillä hänen vakituista caddietaan Mick Seabornia tuurasi Rinkven International Golf Clubin kentällä oma tyttöystävä, Issi Bryon.

”Kysyin Issiltä, onko hän hermostunut, kun kävelimme 18. väylää. Hän vastasi: ’Kyllä’. Meillä oli uskomaton viikko, ja olen todella iloinen, että hän pääsi nauttimaan voitosta kanssani.”

Manchesterissa syntynyt, mutta viisivuotiaana Yhdysvaltoihin muuttanut Horsfield kertoi pelanneensa jo pidemmän aikaa hyvin. Hän ei ole vain pystynyt parsimaan kokoon neljää ehjää kierrosta.

”Tällä viikolla pelasin vakaasti. Odotan innolla ensi viikon PGA Championshipiä ja edessä olevaa kesää”, maailmanlistalla takaisin pienen tauon jälkeen sadan parhaan joukkoon nouseva Horsfield totesi.

Voitto oli toukokuusta 2017 lähtien ammattilaisena pelanneelle Horsfieldille kolmas DP World Tourilla. Kaksi ensimmäistä tuli kahden viikon sisällä elokuussa 2020, ja molemmissa näppejään nuolemaan jäi kakkoseksi sijoittunut Belgian Thomas Detry.

Tällä kertaa pelattiin Detryn kotitantereella. joten Horsfieldistä näyttäisi muodostuneen todellinen piikki belgialaisten lihassa. Thomas Pieters sijoittui Soudal Openissa parhaana belgialaisena jaetulle yhdeksännelle tilalle, kuusi lyöntiä kärjelle hävinneenä.

Täysosuma oli 327 000 euroa palkintorahaa kuitanneelle Horsfieldille makea myös siksi kun hän joutui jäämään talvella loukkaantumisen vuoksi kilpailuista sivuun noin kolmeksi kuukaudeksi. Kevään ensimmäisen kisansa Horsfield pelasi viime viikolla Thorbjørn Olesenin voittamassa British Mastersissa, jossa tuli jaettu 21. sija.

Kaikkien aikojen toiseksi nuorimpana pelaajana DP World Tourin kilpailuissa jatkoon yltänyt 14-vuotias amatööri Lev Grinberg oli kisan puolivälissä vain kolmen lyönnin päässä top 10 -sijoituksesta. Viikonlopun kierrokset (76−74) eivät sujuneet ukrainalaisteiniltä aivan yhtä hyvin, ja hän joutui tyytymään 64. sijaan.

Palkintoarvoltaan kahden miljoonan dollarin Soudal Openissa ei ollut mukana suomalaispelaajia.

Lue seuraavaksi: 14-vuotias ukrainalaispelaaja ylsi sensaatiomaisesti jatkokierroksille Belgian DP World Tour -kilpailussa