4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tyrrell Hatton jahtaa toista peräkkäistä voittoa PGA Tourilla

Tyrrell Hatton latoi lauantain kierroksella kahdeksan birdieä. Kuva: Getty Images

Harbour Town Golf Linksillä on meneillään poikkeuksellisen tasainen kilpailu.

Tyrrell Hatton (-15) oli yksi kuudesta lauantaina tuloksen 63 RBC Heritage -turnauksessa pelannut kilpailija. Se nosti hänet kisan jaetulle kärkipaikalle yhdessä Abraham Ancerin, Ryan Palmerin ja Webb Simpsonin seuraksi.

Hatton oli iskussa heti kierroksen alkupuolella tehtyään ensimmäisellä kenttäpuoliskolla viisi birdieä. Myös loppukiri oli vahva hänen kirjattua viiden viimeisen reiän jaksossa kolme birdieä lisää.

Englantilainen saavutti maaliskuussa ensimmäisen PGA Tour -voittonsa Bay Hillissä Floridassa käydyssä Arnold Palmer Invitationalissa, mikä on myös hänen edellinen kilpailunsa.

”Olen ollut onnekas, mihin muutamat huonot lyönnit ovat päätyneet. Myös puttipeli on sujunut todella hyvin, mikä on iso yllätys”, Euroopan edelliseen Ryder Cup -joukkueeseen kuulunut Hatton sanoi.

Hatton, 28, on voittanut urallaan neljä turnausta Euroopan kiertueella. Englantilaista on pidetty erityisesti hyvänä syyspelaajana, sillä kaikki ET-voitot ovat tulleet loka-marraskuulla. Palmerin kisan voitto muodosti poikkeuksen tähän kaavaan. Tuolloin eroa toiseksi tulleeseen Marc Leishmaniin kertyi yksi lyönti.

Isoja marginaaleja ei ole odotettavissa sunnuntai-iltapävänä Hilton Headissakaan, sillä 15 pelaajaa on kahden lyönnin sisällä kärjestä. Se ei välttämättä tarkoita, että voittaja löytyisi tuosta joukosta: RBC Heritagessa voittajilla on viimevuosina ollut taipumus rynniä ykköseksi hieman kauempaa.

Muista eurooppalaisista Sergio Garcia, Ian Poulter ja Matthew Fitzpatrick (-13) jakavat kahdeksatta sijaa.

Bubba Watson joutui mielenkiintoisella tavalla luonnon kanssa tekemisiin, kun rapu ryömi hänen pallonsa alle 17. reiän (par 3) hiekkaesteessä. Rapu päätti lopulta jatkaa matkaansa, ennen kuin pelaaja ja tuomari Slugger White ehtivät tehdä syvällisempiä ratkaisuja.

Watson on ennenkin joutunut hieman samanoloiseen tilanteeseen lyötyään pallonsa vuoden 2015 PGA Championshipissä muurahaiskekoon.

Nick Watneysta tuli perjantaina ensimmäinen koronavirustestissä positiivisen tuloksen saanut pääkiertuepelaaja. PGA Tour ilmoitti, että 11 läheisessä kontaktissa Watneyn kanssa ollutta henkilöä on testattu. Jokaisen testin tulos oli negatiivinen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje