Tusina täyteen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tusina täyteen

Steve Stricker saavutti vihdoin ykköstila myös Hawaijilla © Getty Images

Steve

Pöytä oli katettu ennen viimeistä kierrosta Steve Strickerillle Kapaluan saarella pelatussa Huyndai Tournament of Champions-kisassa. Viiden lyönnin johto hupeni kuitenkin alkureiíllä yhteen, konkari ei häkeltynyt, vaan saatuaan pelin uomiinsa kasvatti lopullisen eron kolmeen.

”Näin golfissa usein käy viimeisellä kierroksella kun joku on selkeässä johdossa. Tilanne tasaantuu. Olen ylpeä siitä, että pidin itseni hyvin kasassa siinä vaiheessa kun muut olivat jo kannassani”, Tourin pidetyimpiin pelaajiin kuuluva Stricker sanaili mediatilaisuudessa.

Putti-ja lähipelitaiturina mainetta saanut Stricker näytti todeksi sen, että bighittereitä suosivalla Plantation Coursella voi menestykseen yltää muillakin avuilla. Stricker oli puttitilastoissa ykkönen ( 28,5 puttia kierrosta kohden) ja kakkonen (1,678 puttia viheriöosumaa kohden).

MartinYkköstila oli koko uran 12:s, ja yhdeksäs hänen 40:n syntymäpäivänsä jälkeen. Stricker on voittanut viimeisistä 50:sta PGA Tourin kisastaan kahdeksan, joka lienee meneillään olevista sarjoista ennätys. Voitto maistuu entistäkin makeammalta sen johdosta, että loppukesästä ja varsinkin syksyllä vihoitteleva niska oli vienyt vasemmasta kädestä voiman tunteen. Hänelle suositeltiin leikkausta, mutta Stricker päätyi lopulta fysioterapiaan ja kortisonipiikkeihin, joiden ansiosta hän on saanut itsensä kuntoon.

Ykköstila Hawaiijlla oli myöskin työvoitto. Stricker on maanantain menestys mukaanlukien sijiottunut kymmenen joukkoon kahdessa Hawaijin kisassa seitsemän kertaa kahdeksalla viimeisellä yrittämällään. Maailmanlistalla vaatimaton ja hiljainen Stricker nousee viidenneksi, parhaaksi USA:n pelaajaksi.

”Steve Stricker on maailman aliarvostetuimpia pelaajia”, hehkutti kisan kakkonen Martin Laird. Skotti oli ainoa eurooppalainen vuoden 2011 ykkösten kilpailussa. Hyvän startin kauteensa sai myös viimevuoden komeetta Webb Simpson sijoittumalla kolmanneksi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje