Turun vahva kaksikko avaa Finnish Tour -kautensa Lohjalla - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Turun vahva kaksikko avaa Finnish Tour -kautensa Lohjalla

Kalle Samooja lukeutuu Lohjan kisan menestyssuosikkeihin.

Kauden toinen Finnish Tour käynnistyy torstai-aamuna Lohjan St.Laurence Golf Clubilla. Pyhä Lauri -kenttä on saanut vuosien varrella kiitosta pelaajilta ja jälleen kisa kerää kentälle menestyneitä nimiä suomalaisista kärkinimistä. Kalle Samooja on mukana Lohjalla puolustamassa viimevuotista voittoaan. Toista täyttä kauttaan ammattilaisena pelaava Samooja on takkuillut pelinsä kanssa lupaavan kevätkauden jälkeen. Nyt turkulainen on tehnyt monille ammattilaisgolfarille epänormaalin ratkaisun. ”En ole tänään (keskiviikko) mukana pro-amissa, koska olen menossa koulun pääsykokeisiin. Haen ammattikorkeaan lukemaan markkinointia ja urheilujohtamista, joka vaikuttaa aika mielenkiintoiselta. Se on hyvä saada muutakin golfin ympärille, ja jos sitä vaikka kisojen välissä kävisi muutaman kurssin lukemassakin”, Samooja sanoi. Viime vuoden voittaja on myös lähestynyt ammattiaan henkisestä näkökulmasta. 90 prosenttisesti mentaalinen peli vaatii täyden keskittymisen ja oikean ajatusmaailman kentällä. ”Olen keväästä lähtien lähestynyt asiaa urheilupsykologin avustuksella. Ennen Kambodzan (Aasian kiertue) nelossijaa olin tehnyt psykologin kanssa töitä noin kuukauden ja kyllä se tuntui selvästi auttavan.” Samoojan kesäkausi tulee muodostumaan Challenge Tourin ja kotimaan kisoista. ”Juhannuksen jälkeen on seuraavan kerran tarkoitus pelata Challenge Touria villillä kortilla. Aasian kiertueen re-ranking tapahtuu tällä viikolla pelattavan kisan jälkeen, jolloin pelimahdollisuuksiakin pitäisi alkaa avautumaan.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Joonas Granberg löysi kalenteristaan tilaa St. Laurencen turnaukselle. Kuva: Petri Timonen

Joonas Granberg löysi kalenteristaan tilaa St. Laurencen turnaukselle. Kuva: Petri Timonen

Puolustavan voittajan mukaan Lohjalla vahvat pelaajat erottuvat muista normaalia paremmin. ”Lohjalla halusin pelata ehdottomasti sen takia, että kenttä istuu silmään. Draivaaminen on tällä hetkellä ehkä se ainoa asia, johon voin olla tyytyväinen pelissäni. Putin kanssa on ollut tosi turhauttavaa, mutta toivottavasti Lohjan griineiltä löytyy ideaa vanhasta muistista.” Pasi Purhosen valmennuksessa harjoitteleva Samooja saa kirittäjäkseen kahdelle ensimmäiselle päivälle kokeneen Toni Karjalaisen ja uskoo, että jo ennakkoon on tiedossa ketkä kisassa menestyvät. Aamun ”kuuma ryhmä” starttaa kello 10.00. Kolmantena ryhmässä on Peuramaalla voittoa hätyytellyt Olli Järvi. ”Lohja on kenttä, jossa parhaat pääsevät oikeuksiinsa. Tiiltä pitää pystyä lyömään hyvin, joka antaa mahdollisuuden koviin tuloksiin. Tuulisessa kelissä kenttää ei pelata paljoa alle parin, mutta tyynessä voidaan nähdä todella koviakin tuloksia”, Samooja pohtii. Samoojan hyvä ystävä, viime vuotinen FT-ranking-voittaja Joonas Granberg on ennakkoon suurin suosikki Lohjalla. Kovaa jälkeä Aasian kiertueella tehnyt turkulainen on pelannut isoja kisoja viimeisen vuoden aikana, mutta Lohjan turnaus osui tällä kertaa kalenteriin. ”Lohja on hyvä kenttä ja olen aina tykännyt pelata siellä. Se on varmasti päällimmäinen syy miksi olen kisassa mukana”, Granberg sanoi. Granberg saa kahdeksi ensimmäiseksi päiväksi kirittäjikseen Markus Ervastin ja Nicklas Dahlgrenin. Ensimmäisen päivän lähtöaika on 13.40. Miesten kisassa palkintorahaa jaetaan 10 000 euroa, josta voittajan osuus on 2200 euroa. Kisa pelataan kolmen kierroksen mittaisena välillä torstai-lauantai. Naisten kisassa parhaat koolla

USA:ssa opiskeleva <a href=Sanna Nuutinen starttaa naisten kisaan." width="505">

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

USA:ssa opiskeleva Sanna Nuutinen starttaa naisten kisaan.

Naisten sarjan seurattavimpiin pelaajiin lukeutuu vahvaa college-uraa USA:ssa luova Sanna Nuutinen. Naisgolfin potentiaalisimpiin lupauksiin luokiteltava Nuutinen pelaa kauden ensimmäisen kisansa Suomessa. Oman liemensä soppaan haluavat varmasti laittaa myös maan amatööriykkönen Noora Tamminen, joka on aloittanut kautensa vahvasti kansainvälisissä kilpailuissa. Naisten kisan taso on huomattavasti laajempi verrattuna edellisviikon kisaan. Peuramaalla voittanut Annika Nykänen saa laittaa parastaan, mikäli mielii aloittaa Lohjalla voittoputken. Marika Voss pelasi upeasti Turkin avoimissa viime viikolla, josta kotiin tuomisena oli kuudes sija. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten Anne Hakula ja Yhdysvalloissa ison juniorikisan talvella voittanut Matilda Castren pärjäävät kauden toisessa FT-kisassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje