16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Tuomas Nukari Kim Koivun varjona Erkko Trophyssa

Erkko Trophyn parhaat tulokset kirjattiin perjantaina Tuomas Nukarin (68) ja naisten sarjan kärkeen neljän lyönnin marginaalilla siirtyneen Rosa Rantasen (69) nimiin.

The Finnish Amateur Championshipissa kilpailun kärjessä on nimiä, jotka juniorivuosinaan jäivät tähtien taakse.

24-vuotias Kim Koivu (-6) sekä häntä kaksi vuotta nuorempi Tuomas Nukari (-4) ovat nousseet maajoukkueryhmiin 20+ ikäisinä, Mikko Lehtovuori (-2) lukeutuu myös sarjaan ”late bloomers”. Koivu aloitti golfin pelaamisen 16-vuotiaana.

Nukari on pelannut vahvan kauden,  toistaiseksi paras saavutus Tawast Golfia edustavalla Nukarilla on reikäpelin SM-hopea.

”Hyvä kausi tämä on ollut, Piltz & Selänne Akatemiassa on hyvä meininki, on tullut uutta tulokulmaa lyömiseen ja pelaamiseen”, Nukari kiittelee.

Erkko Trophyn toisena päivänä hän pelasi vuoristorataa ulosmenossa, kortista löytyy birdejä, pareja sekä bogeja kutakin kolme.

”Sisääntulossa peli oli parempaa, sain hyviä putteja sisään”, Nukari jatkoi.

Kim Koivun tuloskorttiin tuli säröjä alussa. Bogi kolmoselle, neljännellä hän otti avauksen jälkeen riskiä.

”Tavoittelin karheikosta hybridillä viheriötä pienellä fadella. Lyönti osui puuhun ja pomppasi metsään”, hän valaisi tuplaboginsa syntyä. Viimeiset 14 reikää Koivu pelasi kolme alle, eroa Nukariin on kaksi lyöntiä, Lehtovuoreen neljä.

<a href=Matias Honkalan birdiet jäivät perjantaina yhteen. Kärjen tavoittamiseksi hän tarvitsee huipputuloksen lauantaina." width="2592" height="1936" />

Matias Honkalan birdiet jäivät perjantaina yhteen. Kärjen tavoittamiseksi hän tarvitsee huipputuloksen lauantaina.

Aamulla tyynemmässä kelissä pelannut Matias Honkala (70-73,+1) ei saanut junaansa oikealle raiteelle. Kierroksella syntyi vain yksi birdie sekä kolme bogia.

”Lyömisessä ei ollut ongelmia. En vain saanut peliä kulkemaan, puttasin surkeasti. 73 oli huonoin tulos, jonka tuolla lyömisellä voi saavuttaa”, Honkala harmitteli.

Hän jakaa neljättä sijaa yhdessä Dominic Jonesin (+1) kanssa, eroa Koivuun on seitsemän lyöntiä. Hollantilaispelaajat Philip Bootma ja Vince Van Veen (+2) ovat kärkikymmenikön ainoat ulkomaalaiset.

Kärkikolmikko Koivu-Nukari-Lehtovuori starttaa kierrokselleen klo 10.50.

Rosa Rantanen ”räpiköi” kärkeen

Rosa Rantasella on lauantaina elämänsä mahdollisuus nousta suurkilpailujen voittajien sarjaan.

Rosa Rantasella on lauantaina elämänsä mahdollisuus nousta suurkilpailujen voittajien sarjaan.

Naisten sarjassa kärkeen nousi hurjalla tuloksella 69 pääkaupunkiseudulla asuva, Golf-Virrat seuraa edustava 28-vuotias Rosa Rantanen. Eroa seuraaviin neljään pelaajaan on neljä lyöntiä. Päivän toiseksi paras tulos oli 73.

”Tulos oli paras, jonka olen Talissa tehnyt. Muistaakseni en ole ollut lähelläkään paria, Erkko Trophyssa en muista päässeeni edes jatkoon. Silti oma pelaaminen tuntui räpiköinniltä, vaikka pääsin puttaamaan birdiä jokaisella viheriöllä”, Rantanen kertoi kierroksensa jälkeen.

”Odotukset ennen kisaa eivät olleet korkealla. Olen pelannut keskinkertaisesti, lisäksi ranteiden tulehtumisten kanssa on ollut ongelmia. Kenttä oli edelleen märkä, par-viitosilla ei ollut mitään mahdollisuuksia päästä kahdella päälle”, Rantanen jatkoi.

Rantanen piti golfista jopa lähes täydellisen kahden vuoden tauon. Hän innostui uudestaan , kun tieto vuoden kestäneestä opiskelujaksosta Englannissa varmistui.

Kaudella 2015 Rantanen voitti monille yllätykseksi Finnish Tourin finaalin.

Lauantaina Rosa Rantasella on mahdollisuus kruunata uransa ylivertaisesti arvokkaimmalla voitolla Erkko Trophyssa.

”Kyllä tässä on sellainen olo, että viimeisiä viedään. Olen hakeutumassa työelämään, harjoittelulle tuskin jää silloin aikaa”, Rantanen kertoi.

Katri Bakker sai avauspäivänä hyvät alkuvauhdit caddienä toimineelta veljeltään Teemu Bakkerilta.

Katri Bakker sai avauspäivänä hyvät alkuvauhdit caddienä toimineelta veljeltään Teemu Bakkerilta.

Lauantain finaalikierroksella kärkikolmikon (startti klo

10.30) muut jäsenet ovat Sarfvik Golfin Hannele Mikkola sekä Harjattulan Katri Bakker.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje