Tunnelma tiivistyy - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Tunnelma tiivistyy

Rory McIlroy (oik.) ei antanut Miguel Angel Jimenezin yllättää itseään. © Getty Images

WGC-Accenture Match Play Championshipissä oli perjantaina vuorossa neljännesvälierät. Mitään täysin odottamatonta ei tapahtunut, vaikkakin Bobby Jones -lohkon otteluita toisinpäin veikanneita oli varmasti paljon.

Matt Kuchar-Martin Kaymer 4/3. Saksan Martin Kaymerin peli ei ole viime aikoina käynyt niin sujuvasti, että hänen putoamistaan tässä vaiheessa olisi voinut pitää suurena ihmeenä – etenkin kun vastassa oli Matt Kuchar. Kohteliaisuutta tai ei, Kuchar sanoi tehneensä täyden päivätyön Kaymerin kaatamiseksi. Itse pelissä hänellä ei ollut sen koommin hätää. Jo etuyhdeksikkö osoitti, että Kucharilta ei ole odotettavissa helppoja virheitä. Jenkki siirtyi kahdeksannella reiällä 2 up -johtoon, eikä viime vuoden finalistilla ollut tämän jälkeen ottelussa enää mitään sanottavaa. Kuchar menee toisen kerran peräkkäin puolivälieriin.

”Minusta tuntuu, että parannan peli peliltä”, sanoi Kuchar, joka ottelun ratkettua jäi harjoitusmielessä pelaaamaan jäljelle jääneet kolme reikää.

Lee Westwood-Nick Watney 3/2. Westwood sai makean revanssin Watneystä, joka pudotti hänet jatkosta kahtena edellisenä vuonna. Jo kaksi ensimmäistä reikää näyttivät ottelun suunnan. Westwood siirtyi kahdella birdiellään kahden reiän johtoon, mutta Watney kavensi heti seuraavalla. Rei’illä 8-10 kolmen birdien suora tiesi Watneylle lopullista noutajaa, kun Westwood karkasi tilanteeseen 4 up.

”Tein tänään paljon birdieitä, enkä päästänyt Nickiä pelin sisälle”, Westwood tiivisti.

Martin Laird-Paul Lawrie 3/1. Reikäpelin MM-kisojen historian ensimmäinen skotlantilaisottelu sujui Lairdin tahdissa. Uuden vaihteen peliinsä löytäneeltä Lawrielta sopi odottaa enemmän, mutta vastaus löytyy tilastoista: Lawrien griiniosumat vähenivät kahteen edelliseen kierrokseen verrattuna dramaattisesti. Vuoden 1999 British Open -sankari voitti koko päivänä ainoastaan kaksi reikää, mutta nämäkin tuottivat vain näennäisen kavennuksen.

”Kunpa kahdeksan joukossa olisi vielä kaksi skotlantilaista, mutta onneksi minä olen se jäljelle jäänyt”, Glasgow’sta kotoisin oleva Laird sanoi.

Peter

Peter Hansonin esitykset reikäpelin MM-kisoissa ovat olleet loistavia. &copy Getty Images

Rory McIlroy-Miguel Angel Jimenez 3/1. McIlroyn ja Jimenezin kohtaaminen oli eurooppalaisittain päivän mielenkiintoisin ottelu. Ennakkoon McIlroyn mahdollisuuksia pidettiin parempina, eikä maailmanlistan kakkonen pettänyt odotuksia. Jimenez teki perjantain ensimmäisen birdiensä vasta 13. reiällä, joten ”Mekaanikon” iskukyky ei ollut parhaimmillaan. Toisaalta peli pelinä, sillä McIlroy sai sanojensa mukaan olla Jimenezin kanssa koko ajan varuillaan. ”Miguel on veteraani, mutta aikamoinen kilpailija. Uskon, että pystyn vielä jatkossa parantamaan otteitani”, McIlroy totesi.

Peter Hanson-Brandt Snedeker 5/3. Peter Hansonin loistavat esitykset jatkuivat Brandt Snedekerin kustannuksella. Vaikka jenkki oli tässä ottelussa ennakkoon hienoinen suosikki, ei siitä näkynyt kentällä viitteitä. Hanson laittoi heti alussa ison höyryn päälle: kolme birdietä ja 3 up. Kuutosella tullut päivän neljäs birdie oli käytännössä viimeinen naula vastustajan arkkuun, vaikka Snedeker tuli sisääntulon alussa vielä yhden reiän päähän. Hanson on johtanut pelaamistaan 46 rei’istä otteluitaan 43 reiän ajan. Aika näyttää, jatkuuko ruotsalaisen hirmuvire panosten vain koventuessa.

Suurinumeroisin voitto: mm. Mark Wilson-Dustin Johnson 5/3 Pisimmälle venynyt ottelu: Sang-moon Bae-John Senden 1 up Suurin yllättäjä: Sang-moon Bae Yllättävin tappio: Dustin Johnson

Katso kaikki kolmannen kierroksen tulokset etusivun live scoring -linkistämme.

Puolivälierien otteluparit: Peter Hanson-Mark Wilson Matt Kuchar-Hunter Mahan Rory McIlroy-Sang-moon Bae Lee Westwood-Martin Laird

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje