22.–29.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Tuloksen 67 pelanneet Mäki-Petäjä ja Hiltunen avauspäivän parhaat Nordcenterissä

Vuosaari Golfin Niilo Mäki-Petäjä hurjasteli avauspäivän parhaan tuloksen.

Molempien sarjojen kärkipelaajat loistivat kierroksen jälkipuoliskolla.

Vuosaari Golfin Niilo Mäki-Petäjä ja Tawast Golfin Kerttu Hiltunen pelasivat molemmat tuloksen 67 (-5) Nordcenterissä käynnistyneessä Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden avauskilpailussa. Yleisessä sarjassa pelaavalla Mäki-Petäjällä on kahden lyönnin ero toisena olevaan Niclas Hellbergiin, ja Hiltusen etumatka naisten sarjassa on peräti neljä lyöntiä.

Iltapäivän lähdöissä pelanneiden Mäki-Petäjän ja Hiltusen kierrokset noudattivat identtistä kaavaa, sillä molemmat aloittivat kierroksensa 10. reiältä, eikä kierroksen alku luvannut kummallakaan mitään tuloksellista ilotulitusta. Molemmat onnistuivat kuitenkin upeasti kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla, jonka he pelasivat viisi alle parin.

Kohtuulliseksi yltynyt tuuli ei häirinnyt Mäki-Petäjän tulostehtailua, vaan hän sai pidettyä pelinsä hyvin hallussa Nordcenterin haastavalla Fream-kentällä.

”Kun puttaa hyvin ja pallot pysyvät kentällä, niin tulosta tulee. Ja rantaväylillä piti olla vähän luovempi maila- ja lyöntivalintojen kanssa, sillä siitä selvittiin”, Mäki-Petäjä selvitti päivän taktiikkaansa.

Korona on tuonut monille pelaajille haasteita kauteen valmistautumisessa, mutta Mäki-Petäjä sanoi, että talven harjoitusjakso sujui onnistuneesti.

”Olin parilla leirillä ulkomailla, ja muuten harjoittelin Planmeca Golf Areenalla. Siellä on huippuolosuhteet golfin treenaamiseen.”

Mäki-Petäjän ja Hellbergin lisäksi yleisessä sarjassa parin alituksessa onnistuivat kolmatta sijaa tuloksessa -1 jakavat Emilia Tukiainen, Jonatan Jolkkonen, Roope Juslin, Ken-Marten Soo, Casper Simberg ja Rasmus Karlsson.

Naisamatöörien sarjassa Kerttu Hiltusen kierros sai täyskäännöksen Fream-kentän 18. reiällä, johon hän teki eaglen.

”Osasin vähän odottaa tällaista huippukierrosta, kun talven harjoittelujakso sujui niin hyvin valmentajani Timo Karvisen kanssa. Sain eaglen jälkeen hyvän fiiliksen puttiini, ja näin sen jälkeen puttilinjat todella hyvin. Tänään ei myöskään tarvinnut kikkailla mitään, vaan pallo oli pelissä koko ajan”, Hiltunen kertoi kierroksestaan.

Hiltusen lähin haastaja on Aura Golfin Aada Rissanen (-1), joka oli Hiltusen ohella ainoa parin alittanut pelaaja naisten puolella. Emilia Torvinen (+3) on avauspäivän jälkeen kolmantena.

Kilpailu jatkuu lauantaina.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)