[11][15]

Tulokasvoittaja laittoi tähdet kumoon ja teki hurjan nousun maailmanlistalla

Wyndham Clark herkistyi laitettuaan Wells Fargo Championshipissä viimeisen putin sisään. Kuva: Getty Images

Xander Schauffele ei pystynyt uhittelemaan Wyndham Clarkia huippukisan tärkeimmillä hetkillä.

Wyndham Clark (-19) ylsi komeaa saavutukseen Charlottessa Pohjois-Carolinassa pelatussa PGA Tourin kilpailussa. Hän iski Wells Fargo Championshipin päätöskierroksella tuloksen 68, ja jätti olympiavoittaja Xander Schauffelen neljän lyönnin päähän. Voitto oli Clarkille ensimmäinen ammattilaiskentillä.

Vaikka Clark lähti kahden lyönnin johtoasemasta sunnuntain kierrokselle, arveltiin kovissa liemissä keitetyn Schauffelen olevan hänelle liian kova pala. Kierroksen alku sujui Clarkilta tahmeasti, ja kärkiryhmän pelikaveri Schauffele siirtyi seitsemännellä reiällä paalulle.

Clark ei tästä hätkähtänyt, vaan otti uudelleen ohjat haltuunsa. Schauffelella oli takaysillä vaikeuksia avausten tarkkuuden kanssa, ja varmasti pelannut Clark karkasi pysyvästi turvalliseen johtoon.

Vaikka Clark jahtasi debyyttivoittoaan, ei se hänen esityksessään kierroksen alun käynnistymisvaikeuksia lukuun ottamatta näkynyt. Clarkin ensimmäistä voittoa oli osattu jo hetken aikaa odottaa.

Hän oli sijoittunut tänä vuonna ennen Wells Fargo Championshipiä kolmesti top 10:een ja saavuttanut vuosien varrella useita muitakin korkeita sijoituksia PGA Tourilla. Clarkin edellisestä karsiutumisestakin on jo yli puoli vuotta.

Wells Fargo kuului PGA Tourin niin sanottuihin designated-turnauksiin, jossa oli jaossa 20 miljoonan dollarin palkintopotti. Clarkin, 29, osuus tästä oli 3,6 miljoonaa, ja hän kuittasi lähes 50 prosenttia aiemmista tieneisteistään. Voitto avasi hänelle lisäksi paikan heinäkuussa pelattavaan Open Championshipiin.

Clark tuli tehneeksi saavutuksensa myötä ison loikan maailmanlistalla, jolla hän oli ennen turnausta sijalla 80. Parannusta tuli peräti 49 pykälää, kun Clark nousi kolkuttelemaan rankingissa paikkaa top 30:een. Kakkoseksi jäänyt Schauffele säilytti listalla viidennen tilansa.

Clarkin voittotulos on kautta aikain toiseksi paras Quail Hollow Clubin kentällä pelattavassa kilpailussa. Ennätys on vuodelta 2015, ja Rory McIlroyn hallussa. McIlroy piti pettymyksen tuottaneen Masters Tournamentin jälkeen taukoa, ja palasi viime viikolla suosikkikentälleen.

McIlroy (par) pelasi avauskierroksella hyvin, mutta putosi sen jälkeen kuvasta. Sija 47 oli jotain muuta, mitä tähti saattoi etukäteen odottaa, ja hän kieltäytyi sunnuntaina kommentoimasta esitystään.

Englantilaiset Tyrrell Hatton ja Tommy Fleetwood (-12) jakoivat parhaina eurooppalaisina kolmatta sijaa, seitsemän lyöntiä voittajalle hävinneinä.

Lue seuraavaksi: Kiukkupussi kiipesi PGA Tourin huipputurnauksen paalulle