Tulisieluinen Marcel Siem pyrkii tiukasti takaisin ET:lle – suomalaiset jakoivat CT:llä 38. sijaa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Tulisieluinen Marcel Siem pyrkii tiukasti takaisin ET:lle – suomalaiset jakoivat CT:llä 38. sijaa

Marcel Siem aikoo tehdä comebackin European Tourille. Kuva: Getty Images

Marcel Schneider ratkaisi pelin Tšekissä päättämällä kilpailun kolmeen birdieen.

European Tourin lähetyksiä seuranneet muistavat Marcel Siemin, tuon toisinaan kovilla ylikierroksilla käyvän ja äänekkäästi itseään sättivän pelaajan, jonka mailat ovat monesti iskeytyneet kentän maaperään muussakin kuin pallonlyömistarkoituksissa.

Pääkiertueella neljä kilpailua voittanut ja U.S. Openissakin kerran kärkitusinaan sijoittunut tulisieluinen saksalainen ehti kuulua ET:n vakiokalustoon vuodesta 2002, kunnes luisui kauden 2019 päätteeksi Challenge Tourin puolelle.

Epäonnistuttuaan säilyttämään korttinsa myös karsintafinaalissa, hän vakuutteli ”tulevansa vielä takaisin”. Viime kaudella projekti tyssäsi koronapandemiaan, kun kategoriat jäädytettiin seuraavaan vuoteen.

Siemin, 40, otteet eivät ole olleet Challenge Tourilla paluuta uhkuvista kommenteistaan huolimatta kaksisia. Hän pelasi haastajakiertueella vuonna 2020 yhteensä 16 kilpailua ja sijoittui vain kerran top 10:een. Otteet ovat olleet tälläkin kaudella vaihtelevia, mutta joukossa on kuitenkin kaksi top 5 -sijoitusta – näistä jälkimmäinen tuli viikonvaihteessa Tšekin Brnossa käydyssä turnauksessa.

Hän ehti jakaa sunnuntaina turnauksen kärkipaikkaa, mutta ei saanut otteisiinsa riittävää lentoa ratkaisevilla rei’illä. Panos riitti lopulta jaettuun viidenteen tilaan, mikä nosti Siemin kiertueen Road to Mallorca -rankingissa 20:nneksi eli viimeisenä niiden armoitettujen joukkoon, jotka tulevat saamaan kauden päätteeksi kortin European Tourille.

Oliver Lindell, Alex Hietala ja Lauri Ruuska (-4) jakoivat Siemin maanmiehen ja kaimansa Marcel Schneiderin (-16) voittamassa Kaskada Golf Challenge -kilpailussa 38. sijaa. Kim Koivu sekä Ilari Saulo karsiutuivat, Antti Ahokas keskeytti ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Schneider näytti jo tekevän Kaskada Golf Resortin kentän 15. reiällä kohtalokkaan tuplabogin, mutta ei jäänyt surkuttelemaan kohtaloaan, vaan täräytti kierroksen päätteeksi voittoon johtaneen kolmen peräkkäisen birdien suoran.

Eroa australialaisiin, Josh Gearyyn ja Dimitrios Papadatokseen sekä Italian Lorenzo Scaliseen kertyi yksi lyönti.

Challenge Tourin pistetilaston kärjessä jatkaa korttinsa ET:lle käytännössä varmistanut ja tänä vuonna kaksi kilpailua voittanut Espanjan Santiago Tarrio. Kilpailutauolla oleva Roope Kakko on parhaana suomalaisena 35:s.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje