Tulikuuma Pulkkanen jatkaa voittotaistelussa – myös Korhonen piti paikkansa kärjen tuntumassa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tulikuuma Pulkkanen jatkaa voittotaistelussa – myös Korhonen piti paikkansa kärjen tuntumassa

Tapio Pulkkanen on vain kahden lyönnin päässä kisaa johtavasta Ashun Wusta. Mikko Korhonen kyttää kärkikymmenikön kintereillä. Myös Kalle Samooja nähdään viikonlopun kierroksilla.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Volvo China Openin johtoa jakanut Tapio Pulkkanen ei hellittänyt otettaan kisan voittokamppailusta perjantaina. ”Hattu-Tapio” jäi perjantina vain kahden lyönnin päähän eilisestä kierrostuloksestaan (65–67) ja siirtyi yhteistulokseen 11 alle parin.

Perjantaina Pulkkanen ruksi kortiinsa peräti seitsemän birdieä kolmen bogin seuraksi.

Kahden kierroksen jälkeen edellä on vain isäntämaa Kiinan Ashun Wu. Eroa kolminkertaiseen ET-voittajaan on kaksi lyöntiä.

”Hienoa päästä Kiinan pojan kanssa huomenna vääntämään! Kenttä on märkä eikä rulleja tule. Griinitkin ovat pehmeät, mikä helpottaa skooraamista. Puttipeli toimi tänään hyvin varsinkin takalenkillä”, Pulkkanen kertoi. Alla näkyvässä videossa tyylinäytettä Pullkasen viheriötyöskentelystä 16. väylällä.

”Baana sopii mun peliin hyvin. Se on vähän normaalia pidempi, mutta par-viitosilla pääsee väylään osuessaan haastamaan kahdella päälle”, hän jatkoi.

Wu on ollut kuin uudestisyntynyt kotikisassaan, sillä alkukausi on ollut hänelle melkoista tervanjuontia. Kahdeksasta kisastartista jatkopaikkoja on vain kolme. Sijaa 38 korkeammalle Wu ei kuluvalla kaudella ole ET:llä yltänyt. Espanjan Jorge Campillo kyttää lyönnin päässä Pulkkasesta. Neljännen sijan jakaviin pelaajiin eroa on kolme lyöntiä.

Mikko Korhonen jatkoi vahvoja esityksiään viimeistelemällä perjantaina 69 lyönnin kierroksen (-3) ja siirtymällä sen myötä yhteistulokseen -7. Korppa jakaa kilpailussa sijaa 11.

Vielä 13 pelaamansa reiän jälkeen Korhonen oli kierrostaan parissa. Kolme peräkkäistä birdieä väylillä 5–7 (Korhosen 14–16) kohensivat sijoitusta kovatasoisessa kilpailussa tuntuvasti.

”Tänään oli alussa vähän hankalampaa. Löin aika kauas reiästä koko ajan. Takaysillä aloin sitten saamaan lähestymisiä lähemmäs reikää ja birdie-paikoille. Lopulta hyvä kierros ja hyvä taistelu-asenne”, Korhonen kertoi.

”Kenttä pelaa aika pitkänä, kun täällä on sadellut. Kyllä siellä paikkoja tulee, mutta vähän lähemmäs olisi kiva lyödä.”

Korhosella on yhä mahdollisuus selviytyä mukaan 16.–19. toukokuuta Yhdysvalloissa pelattavaan kauden toiseen major-kilpailuun, PGA Championshipiin, johon kutsutaan mukaan maailmanlistan parhaimmisto. Kutsun saaminen edellyttää sijoitusta sadannen sijan tietämillä.

Kuluvan viikon maanantaina julkaistulla, tuoreimmalla maailmanlistalla Korhonen on sijalla 121. Palkintopallisijoitus Kiinassa riittäisi nostamaan Korhonen sijan 100 tietämille. Top 5 -sijoituskin saattaa olla riittävä riippuen kilpakumppanien edesottamuksista tällä viikolla.

Myös Kalle Samooja (T55) selviytyi kilpailussa jatkokierroksille. Kim Koivun kisa jäi kaksipäiväiseksi.

”Piti vaihtaa lennot takaisin maanantaille ja kääntyä takaisin Hongkongin rajalta”, Samooja naureskeli jatkopaikan varmistuttua.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje