Tulikoe edessä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tulikoe edessä

Rory McIlroyn paras sijoitus kolmessa pelaamassaan Mastersissa on 15. © Getty Images

Augusta Nationalin iltapäivän kahteen viimeiseen ryhmään on mahdutettu suosikeista Rory McIlroy ja Bubba Watson, Phil Mickelson sekä Hunter Mahan.

Toukokuussa 23 vuotta täyttävän McIlroyn tuntemuksia liittyen viimevuotiseen pullahtamiseen Mastersin keulasta on pumpattu pohjois-irlantilaisesta väsymykseen asti. US Openin voitto pari kuukautta onnettomuuden jälkeen oli tietysti uskomaton näyttö henkisistä voimavaroista.

Augusta Nationalilla voiton saavuttaminen vaatisi McIlroylta monen raja-aidan rikkomista.

”Viimevuonna en mielestäni osannut ottaa tilannetta ( johtoasemaa) oikein. Yritin keskittyä tavalla joka ei ole minulle ominainen. Käännyin sisäänpäin vältellen kontaktia ihmisiin, vaikka minun olisi pitänyt pyrkiä nauttimaan hetkestä ja tarttua mahdollisuuteeni”, McIlroy kertoi tiistain lehdistötilaisuudessa.

Hän sai pian Mastersin jälkeen rohkaisusoiton Mastersissa monet kolhut saaneelta Greg Normanilta.

”Gregin kanssa puhuminen auttoi. Hän kertoi useita asioita jotka jäivät mieleeni”.

Puttiongelmiinsa McIlroy on hakenut viimeaikoina apua Dave Stocktonilta. Lähtökohta kisaan on varmasti haastava. Vain voitto on hänen faneillleen ja medialle riittävän hyvä suoritus, top-ten sijoituksia hänellä on voittoihin nähden liiankin paljon. Edellisissä 12:ssa kisasssaan McIlroy on sijoittunut 11 kertaa viiden joukkoon, voittoja on kaksi. Heikoinkin sijoitus on 11:s. Kuntopuntarilla mitattuna McIlroy on osallistuvista pelaajista omassa luokassaan, reilusti Tigeria ja Mickelsoniakin edellä.

Mastersissa osallistumiskerta on neljäs. Viimevuoden loistavista kolmesta ensimmäisestä kierroksesta huolimatta nimen perään kirjoitetut sijoitukset 20. , MC ja 15. vuosilta 2009-2011 saavat Rory McIlroyn käyttäytymään hyvin nöyrästi ennen kisaa ja sen aikana. Hän on upeista muista menestyksistään huolimatta vielä Augusta Nationalin avauskierrokselle lähtiessään haastajan asemassa.

Iltapäivän viimeiset ryhmät Masterissa torstaina:

20.42 Angel Cabrera-Rory McIlroy-Bubba Watson

20.53 Phil Mickelson- Hunter Mahan-Peter Hanson

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje