Challenge Tour - Kilpagolf

Tuhdin birdie-saaliin koonneella Lindellillä vahva kauden avaus Challenge Tourilla

Oliver Lindell sai hyvän lähtölaukauksen Challenge Tourin alkaneelle kaudelle. Kuva: Getty Images

Jämäkkä peliesitys lupaa hyvää tuleviin koitoksiin.

Oliver Lindell (-18) pelasi mainiosti Euroopan haastajakiertueen kauden käynnistäneessä Turkish Airlines Challenge -kilpailussa. Hän pelasi sunnuntaina turnauksen parasta noteeraustaan sivunneen tuloksen 67, ja nousi  jaetulle 13. tilalle.

Vain lyönnin päähän top 10 -sijoituksesta jäänyt Lindell teki finaalikierroksella kuusi birdieä ja yhden bogeyn. Koko kilpailun birdie-saalis oli upea, 25 kappaletta. Siinä missä hän viime vuonna kärsi lähes kilpailussa kuin kilpailussa isoista yksittäisistä epäonnistumisista, ei tällä kertaa korttiin merkitty yhtään bogia heikompaa reikätulosta.

Sijoitus oli viisi lyöntiä kärjelle hävinneen Lindellin paras Challenge Tourilla lähes 1,5 vuoteen. Hän ylsi vaisusti sujuneella viime kaudella vain kerran top 20:een, tämä tapahtui lokakuussa Irlannissa (17:s) käydyssä turnauksessa.

Lindell jäi kiertueen rankingissa sijalle 120, joten kategoria ei tällä vuodelle lupaa erityisen kattavaa kilpailutarjontaa. Porvoolaisella on kuitenkin käytettävissään Suomen Golfliiton hallinnoimia villejä kortteja, joiden avulla kauden kokonaiskilpailumäärä nousee kohtalaiseksi.

Luonnollisesti myös omat vahvat esitykset avaavat mahdollisuuksia pelipaikkojen suhteen kauden edetessä.

Top 10 -sijoitus Turkissa olisi tuonut Lindellille automaattisen osallistumisoikeuden ensi viikolla pelattavaan Challenge de España -kilpailuun. Nyt Lindell sekä saman kategorian 15 omaavat Antti Ahokas ja Roope Kakko suuntaavat Espanjaan villien korttien turvin.

Samsun Golf Clubilla pelatun Turkin kisan paremmuus ratkaistiin uusinnassa Skotlannin Connor Symen ja Italian Francesco Laportan (-23) kesken. Siitä ei pidempää trilleriä kehkeytynyt, ensin mainitun korjattua potin nopealla birdiellään.

Hollantilaiset Wil Besseling ja Darius Van Driel (-22) jakoivat kolmannen sijan.

Lue seuraavaksi: Oliver Lindell säilytti hyvät näkymät kovaan sijoitukseen