Tseng kaipaa iloisuutta peliinsä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Tseng kaipaa iloisuutta peliinsä

Yani Tseng on ollut yhtäjaksoisesti naisten maailmanlistan ykkösenä jo 108 viikkoa. Kuva: All Over Press

Australiassa, Thaimaassa ja Singaporessa pelattujen turnausten jälkeen LPGA ottaa kauden ensiaskeleitaan kotimaassaan Yhdysvalloissa. Ohjelmassa on torstaina Phoenixissä käynnistyvä Founders Cup, johon starttaa iso joukko naispelaajia maailman terävimmältä huipulta.

Viimevuotiseen tapaan turnauksen 1,5 miljoonan dollarin kokonaispotista puoli miljoonaa menee LPGA:n ja USGA:n yhteistyössä toteutettavan Girls Golf Program -ohjelman hyväksi.

Yani Tseng päihitti vuoden takaisessa turnauksessa Na Yeon Choin ja Ai Miyazaton yhdellä lyönnillä. Tämä oli taiwanilaiselle maailman ykköselle 14:s voitto LPGA-kiertueella. Tseng on sijoittunut kauden 2013 kolmessa ensimmäisessä kisassa kahdesti viiden joukkoon.

Tämänvuotisten kisojen voittajat Stacy Lewis, Jiyai Shin ja Inbee Park ovat myös Phoenixissä. Menestyksensä ansiosta he ovat hiljalleen hivuttautuneet Rolex Rankings -listalla lähemmäksi Tsengiä, joka on pelannut 22 kisaa vailla voittoja.

Yli kaksi vuotta maailmanlistan kärjessä viihtynyt Tseng kaipaa peliinsä lapsenomaista intoa: ”Haluaisin pitää hauskaa ja nauttia kentällä niin paljon kuin mahdollista; kiinnitin viime vuonna liikaa huomiota asemaani maailmanlistalla. Tavoitteeni on löytää peliini samanlaista asennetta ja hauskuutta kuin lapsella leikkiessään”, hän sanoi.

Tseng sijoittui viime vuoden kahdeksassa ensimmäisessä turnauksessa kymmenen joukkoon, mutta menetti sen jälkeen yllättäen otteen peliinsä: ”Kaikki alkoivat kysellä, mikä minulla on pielessä. Paineet olivat silloin melkoiset.”

”Monet ihmiset ovat auttaneet minua ja olen heille siitä hyvin kiitollinen. Yritän nyt vain hymyillä enemmän, koska viime vuonna en osannut sitä oikein tehdä.”

Pohjoismaalaisista Phoenixin kisaan ovat starttaamassa mm. Sophie Gustafsson, Caroline Hedwall,Anna Nordqvist sekä viime viikonloppuna Kiinassa LET:n turnauksen voittanut Suzann Pettersen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje