Triplabogey esti kärjen tuntumaan kiilanneen Sami Välimäen haamukierroksen - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Triplabogey esti kärjen tuntumaan kiilanneen Sami Välimäen haamukierroksen

Sami Välimäki tehtaili torstaina kahdeksan birdieä. Kuva: Getty Images

Välimäen tripla on tähän asti kentän kolmosen ainoa paria heikompi reikätulos.

Sami Välimäki aloitti urakkansa lennokkaasti Johannesburgissa käynnistyneessä DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi Joburg Openin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 66 (-5), ja on tässä vaiheessa jaetulla kakkostilalla.

Välimäen startti Houghton Golf Clubilla oli tyrmäävä. Ensimmäisen (kentän 10.) reiän birdien jälkeen hän veti hetken aikaa henkeä, kunnes pamautti kuuden reiän jaksossa viisi birdieä.

Ensimmäisen kenttäpuoliskon 29 lyönnillä selvittäneen Välimäen matkaan tuli mutka hänen tehtyä 12. (kentän 3.) reiällä triplabogin. Tämä par-viitonen on osoittautunut todelliseksi birdie-automaatiksi, sillä kolmosella on tilastoitu tähän asti 50 birdieä tai parempaa reikätulosta. Välimäen triplabogey on toistaiseksi ainoa paria heikompi tulos kyseisellä reiällä.

”Tosi hyvää lyömistä raudoilla, pääsin koko ajan laatupaikoille”, Välimäki sanoi.

”Kolmannella (kentän 12.) reiällä yritin oikeasta raffista lyödä punchia (matala lyönti) griinille, mutta pallo jäi veteen. Jätin siitä wedgen lyhyeksi, ja otin vielä kaksi chippiä ja kaksi puttia”, hän taustoitti triplabogiaan.

Välimäki on kilpailun kärjessä olevaa Ranskan Romain Langasqueta (-6) lyönnin perässä. Suomalaisen kanssa samassa viisi alle -tilanteessa on seitsemän pelaajaa. Heistä Etelä-Afrikan Thriston Lawrence saavutti DP World Tourilla kaksi ykköstilaa tulokaskaudellaan. Ensimmäinen tuli Joburg Openissa, jonka voittoa hän tällä viikolla puolustaa.

Kisakenttä on Välimäen mukaan lyhyehkö etenkin korkeassa ilmanalassa. Väylät ovat kapeita, ja pienet, erittäin muodokkaat viheriöt suojaavat kenttää.

Pelaajat näyttävät kuitenkin pitävän hyvin pintansa Houghtonilla, sillä taululle on isketty kaikkien iltapäivän lähtijöiden vielä odottaessa pääsyä kentälle jo runsas määrä kuutosella alkavia kierrostuloksia.

Kauden 2023 avausturnaus Joburg Open on palkintoarvoltaan noin miljoonan euron kilpailu, jossa on jaossa 2000 Race to Dubai -pistettä. Iso porkkana on jaossa olevat kolme paikkaa ensi kesän Open Championshipiin parhaiten sijoittuneille pelaajille, joilla ei vielä osallistumisoikeutta kauden viimeiseen major-turnaukseen ole.

Kello 15.28: Korjattu Välimäen tulos, -5.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)