15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

TPC Sawgrass mittaa tähtien taidot

Tiger Woods ehti maanantain illalliselta New Yorkista jo tiistaiksi Floridaan hiomaan lähipeliään yhdessä valmentaja Sean Foleyn kanssa.Kuva:All Over Press

PGA Tourin päämajan yhteydessä Floridan Jackonvillessa pelataan toukokuun merkittävn kilpailu. Palkintopotissa on rahaa enemmän kuin missään muussa kauden kisassa ( 9,5 milj.D), majorit mukaanlukien. Pete Dyen suunnittelema TPC Sawgrass on vuosien varrella jalostunut kentäksi, joka totisesti mittaa osaamisen koko kirjon. Yksikään väylistä ei kulje suoraan, pelaajan on menestyäkseen kyettävä kääntämään lyöntejään molempiin suuntin.

”Väyliin osuminen on ensiarvoisen tärkeää. Jos tämä osanen toimii, ja lyö vielä rautoja suoraan on viheriöille helppo lähestyä. Niiden muotoja hyväksikäyttäeen pääsee lähelle lippua”, antaa Tiger Woods menestysreseptin.

Tiger on osallistunut Playersiin 15 kertaa ja yltänyt ykköseksi vain kerran (2001). Tämän lisäksi hänellä on kolme top-ten sijoitusta. Viimeisten kolmen vuoden saldo on heikompi kuin missään muussa kisassa. Kaksi keskeytystä ponnetttomien esitysten jälkeen sekä 40.sija. Mastersin jälkeen Woods ei ole kilpailllut, maanantaina hän oli vielä tyttöystävänsä Lindsey Vonnin kanssa New Yorkissa galaillallisella.

Yhtään helpompaa ei ole ollut Rory McIlroylla. Nuorukainen on pelannut Players Championshipin vain kolmasti ja karsiutunut jokaisella kerralla. Kierroskeskiarvo on 74,0, McIlroy ei ole kertaakaan pelannut kisakierrosta Sawgrassissa alle parin!.

Vaikka kauden viidessä viimeisessä kisassaan McIlroy on sijoittunut kolmasti kympin joukkoon, voittotili kuluvalla kaudella on vielä avaamatta. Vaikeaa on ollut Tigerin jälkeen Fedex Cupissa kakkosena olevalla Brandt Snedekerillakin, neljä viimeistä yritystä ovat päätyneet karsitumiseen.

Luke

Luke Donaldin tilastot Players Championshipissa ovat lupaavat. Kakkostilan lisäksi hän on ollut kahden viimeisen vuoden aikana neljäs ja kuudes.Kuva: All Over Press

Woods ja Snedeker pelaavat yhdessä voittoa puolustavan Matt Kucharin kanssa. Ennen Kucharia ykköstila meni neljä kertaa peräkkäin ulkomaalaiselle. Voittoa juhlivat Sergio Garcia, Henrik Stenson, K.J.Choi sekä Tim Clark.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)