Torstaina käynnistyvä KLPGA tarjoaa tirkistelyikkunan sille, miltä kilpagolf saattaa näyttää koronan aikana - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf

Torstaina käynnistyvä KLPGA tarjoaa tirkistelyikkunan sille, miltä kilpagolf saattaa näyttää koronan aikana

Koronan kesyttämiseksi kehitetyt turvatoimet ja käytännöt testataan ensimmäisen kerran kilpagolfissa KLPGA Championshipissä tällä viikolla.

Korean LPGA on ensimmäinen merkittävä kiertue, jolla jatketaan kilpailutoimintaa koronaviruspandemian jälkeen. Kyse ei ole piiperryksestä, torstaina käynnistyvässä kilpailussa on jaossa palkintorahaa 2,6 miljoonaa euroa ja mukana nähdään kolme pelaajaa maailmanlistan kymmenen parhaan joukosta. Sitäkin kiinnostavampaa on se, millaisin turvajärjestelyin kilpailu tullaan viemään läpi.

KLPGA Championship tulee näyttämään mallia muille ja samalla se toimii koekaniinina. Ensimmäisen kilpailutapahtuman jälkeen tiedetään paremmin, mitkä käytännöt toimivat, mitkä eivät ja mitä pitää edelleen kehittää.

Ennakkotietojwen perustella tiedetään, että paikalle päästettävien ihmisten määrää rajoitetaan ja kasvosuojainta on käytettävä kisapaikalla koko ajan. Pelaajat sen sijaan saanevat tehdä työnsä halutessaan ilman maskia. Kaikki kisapaikalle tulevat henkilöt pitävät päiväkirjaa liikkeistään koko kisaviikon ajan, jotta mahdollisten tartuntatapausten jälkeen pystytään jäljittämään tartunta ja suojelemaan näin muita ihmisiä siltä.

Kaikkien kisapaikalla olevien ihmisten lämpötila mitataan päivittäin lämpökameralla. Rangelle ja pelialueelle kulkiessaan pelaajat kävelevät viruksia ja bakteereita tuhoavan UV-sanitaattorin läpi, ja rangella pelaajille on varattu oma alue, jonka sisällä heidän on harjoitellessaan pysyteltävä. Venyttelemiseen ja lämmittelyyn on varattu erillinen alue.

Kisapaikan ravintolassa syödään henkilökohtaisissa pöydissä ja ravintola desinfioidaan neljästi päivässä. Mahdollisia koronatapauksia varten alueella on erillinen karantiiniteltta.

Caddiet toimivat kilpailussa normaalisti. Epäselvää sen sijaan on, hoitavatko he esimerkiksi bunkkerien haravoimisen, vai vastaako siitä esimerkiksi joku vapaaehtoinen henkilö kisaorganisaation puolesta. Entä miten toimitaan lipputankojen kohdalla? Onko ne pidettävä reiässä koko ajan, voiko caddie poistaa lipun haluttaessa vai hoitaako senkin homman erillinen työntekijä?

Kysymysmerkki häilyy myös pukeutumistilojen ja sosiaalitilojen päällä. Missä pelaajat vaihtavat vaatteensa, vai hoidetaanko se hotellihuoneessa? Miten toimitaan kierroksen jälkeen, players loungesta lienee turha haaveilla eikä pihamaallakaan toivota isoissa ryhmissä parveiltavan.

Tämän viikon jälkeen monen kysymyksen kohdalla ollaan jo paljon viisaampia. Kilpailua seurataan takuulla tarkasti myös PGA Tourin toimistossa, sillä kiertue suunnittelee jatkavansa kilpailuja jo 11. kesäkuuta. Mielenkiinto on muutenkin suurta, järjestäjien mukaan television lähetysaikaa on lisätty normaalista ja lähetysoikeudet myyty laajemmalle kuin minkään muun KLPGA-kisan kohdalla aiemmin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)