Torrey Pinesillä U.S. Open –henkeä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Torrey Pinesillä U.S. Open –henkeä

J.B. Holmes oli lauantaina yksi harvoista 70 lyönnin alittajista. Kuva: Getty Images

Harris English ja J.B. Holmes (-9) jakavat San Diegon turnauksen kärkipaikkaa 54 reiän jälkeen. English pelasi kolmannella kierroksella tuloksen 73, viisi lyöntiä heikommin kuin ensimmäisenä päivänä South Coursella. Kolmessa aikaisemmassa kisassa kyseinen tulos olisi pudottanut Englishiä sijoituksissa kauas alaspäin. Tällä kertaa ei.

”Torrey Pinesillä ei ole helppo pelata”, English sanoi. ”Tiedän, ettei yksi yli –tulos ole koskaan hyvä PGA Tourilla. Mutta pysyin sillä mukana kärkitaistelussa. Olisin saattanut yhtä hyvin pelata kolme-neljä ylikin…Olen ihan tyytyväinen tähän päivään.”

Holmes teki yhtä lukuun ottamatta birdien jokaisella par-viitosella. Joukkoon mahtui myös yksi bogi, kun hän sai tuloksekseen 68.

Farmers Insurance Openissa 12 pelaajaa on kahden lyönnin sisällä kärjestä. Heistä yhdeksän on voittanut aikaisemmin turnauksen PGA Tourilla. Asetelma enteilee päätöspäivästä mielenkiintoista huipennusta.

”Tämä on U.S. Open –kenttä”, English sanoi. ”Ja sitä on kohdeltava sen mukaisesti.”

U.S. Open pelattiin edellisen kerran South Coursella vuonna 2008. Seuraava on tiedossa lähivuosina. Viikonvaihteen kisassa kenttää ei pelata aivan major-asetuksin, joskaan siitä ei olla kaukana. Siitä kertoo mm. tilanne, missä Jhonattan Vegas avasi pari metriä karheikon puolelle, eikä ollut nähdä palloaan tähdätessään seuraavaa lyöntiä.

Tulos 68 oli päivän kovin kierros, ja vain kuusi pelaajaa alitti 70 lyönnin rajan.

”Alkaa olla tasaista”, Jimmy Walker sanoi. ”Par-viitoset ovat kovia, useilla ei saa palloa kahdella lyönnillä perille.”

Ensimmäistä kertaa sitten ylivoimaisen voittonsa Sony Openissa pelaava Walker jakaa kolmatta sijaa Lucas Gloverin, Spencer Levinin, Chad Campbellin ja Nick Watneyn kanssa. He ovat lyönnin päässä kaksikosta English-Holmes.

”Tämä on todellinen pallonlyöjän kenttä. On pysyttävä väylällä ja saatava muutama hyvä birdiepaikka, jotta kova tulos olisi mahdollinen. Karheikko lienee nyt jopa pahempi kuin vuoden 2008 U.S. Openissa”, Holmes sanoi.

Glover teki viimeisellä reiällä eaglen bunkkerista, ja kampesi itsensä sunnuntain viimeiseen ryhmään. Ensimmäistä voittoaan yli seitsemään vuoteen tavoitteleva Campbell iski puolestaan hole-in-onen kauniilla kolmannella reiällä.

Harris English oli sitä mieltä, että mikä tahansa alle parin pelattu tulos saattaa riittää voittoon sunnuntaina.

”Esimerkiksi Humana Challengessa pari viikkoa sitten et voinut tuntea oloasi turvalliseksi usean lyönnin johtoasemassa. Täällä on toisin; teet yhden birdien, ja sillä voi nousta hetkessä usean sijan tulosluettelossa. Se tekee päätöspäivästä erityisen kauniin.”

Kisan pääsponsori Farmers Insurance lahjoitti lauantaina parhaan tuloksen pelanneen kilpailijan collegelle 10 000 dollaria. Tulos 68 oli Holmesin (Kentucky) lisäksi Scott Stallingsilla (Tennessee Tech) ja Carlos Ortzilla (North Texas).

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje