Torjuntavoitto Kingsbarnsilla – Tapio Pulkkanen venytti ankarassa säässä top 10:een - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Torjuntavoitto Kingsbarnsilla – Tapio Pulkkanen venytti ankarassa säässä top 10:een

Hyvä taistelu Kingsbarns Golf Linksillä nosti Tapio Pulkkasen kärjen tuntumaan. Kuva: Tomi Natri

Kolmen kentän kisan tuloslistalla nähtiin perjantaina valtavia heilahduksia.

Tapio Pulkkanen esitti kurjissa olosuhteissa vahvoja otteita, kun Skotlannin DP World Tour -kilpailu jatkui kolmella eri kentällä maan itärannikolla. Pulkkanen pelasi tuloksen 73 ollen kahden kierroksen jälkeen kokonaistilanteessa viisi alle. Sillä heltiää Alfred Dunhill Links Championshipin puolivälissä upeasti jaettu kuudes sija.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen 11:ntenä olleella Pulkkasella oli perjantaina vuorossa kentistä Kingsbarns Golf Links, jolla hän teki neljän birdien ohella kolme bogia ja yhden tuplabogin. Paras vaihe osui reikien 4–9 (kentän 18–8) jaksoon, jossa Pulkkanen tehtaili birdieistään kolme.

Puitteet kovassa tuulessa ja sateisessa säässä olivat tyystin toisenlaiset kuin avauspäivänä. Pulkkanen säkenöi Carnoustien vaikealla kentällä torstaina, mutta ei hänen esityksessään toisellakaan kierroksella moittimista ollut − Kingsbarnsilla pelattua yksi yli -kierrosta voidaan pitää vähintään torjuntavoittona.

”Tiukkaa oli vääntö tänään. Aika kehno alku kolmen bogin merkeissä, mutta sain vähän otetta pelistä sen jälkeen. Oli itse asiassa aika paljon paikkoja tehdä birdiejä tänään, mutta putti ei uponnut. Hyvä taistelu kuitenkin, ja huomenna jatkuu ehkä vähän normaalimmassa kelissä”, Pulkkanen kertoi.

Kentällä nähtiin perjantaina neljä parin alittavaa tulosta, ja Pulkkanen jakoi seiskakolmosellaan päivän kymmenenneksi kovinta noteerausta.

Ihan älytön tämä kilpailu, toivottavasti huomenna olisi jotenkin siedettävä keli.

Kymen Golfin pelaaja on Alfred Dunhill Links Championshipin kärkeen siirtynyttä Richard Mansellia (-10) viisi lyöntiä perässä. Kolmatta sijaa jakavat pelaajat ovat vain kahden lyönnin päässä, joten hän lähtee viikonlopun kierroksille herkullisista asemista.

Pulkkasella on mukavia muistoja Skotlannin turnauksesta, jossa hän lähes selkä seinää vasten kaudella 2018 otti neljännen sijan, ja sinetöi tämän ansiosta korttinsa seuraavalle kaudelle. Tuolloin hän täräytti Carnoustiella tuloksen -8, ja sai hurjasti lisää virtaa otteisiinsa.

Videolla Sami Välimäki kertoo tunnelmiaan toiselta kierrokselta. Video ja haastattelu: Tomi Natri

Niin ikään Kingsbarnsilla kierrokseensa 73 lyöntiä käyttänyt Sami Välimäki (-1) kiipesi tuloslistalla 35 pykälää sijalle 43. Hänen tuloskorttinsa sisälsi kaksi birdieä ja kolme bogia.

”Noo, selvittiin jotenkin tänään. Ihan älytön tämä kilpailu, toivottavasti huomenna olisi jotenkin siedettävä keli”, Välimäki totesi.

Kalle Samoojalle (+4) osui raastavassa koiranilmassa kierros Carnoustien kentällä, jossa hänen tuloksensa oli 79. Samooja otti tuloslistalla lukua 42 sijan edestä, ja putosi top 100:n ulkopuolelle.

”Yhdeksän reikää siellä meni ihan hyvin, kun oli vain rivakka 10 metrin tuuli, mutta sitten alkoi sade ja lämpötila tippui ja äijä kylmeni. Eitule omasta pelaamisesta tuollaisessa kelissä mitään. Kaikki vaatteet päällä mitä voi olla, mutta silti kroppa vaan tärisi”, Samooja kertoi tiedotteessa.”Oli vielä varmaan kentän vaikeimmat reiät sateen aikana. Mitta ei riittänyt par-nelosella kahdella greenille. Aika synkkää oli. Ei olluthauskaa ollenkaan. Kingsbarnsissa voi alhaista tavoitella, mutta aika kovaa tuulta se on sinnekin luvannut”, hän jatkoi.

Carnoustie paljastaa nähdyn kaltaisissa olosuhteissa kaiken häijyyteensä. Kentällä tilastoitiin kaksi parin alittavaa tulosta, 70, Robert MacInryren (-6) ja Adrian Meronkin (-3) toimesta. Isoja lukuja kirjattiin lukuisia, ja esimerkiksi avauspäivänä St Andrewsin kenttäennätystä sivunnut Romain Langasque käytti kierrokseensa peräti 19 lyöntiä enemmän.

Yli kymmenen lyönnin erot olivat ensimmäiseen kierrokseen nähden yleisiä, ja niitä syntyi muuallakin kuin Carnoustiessa. Näistä neljä osui top 10:ssä oleville pelaajille, mikä kertoo paljon, minkälaisessa säässä Alfred Dunhill Links Championshipissä urakoitiin. Kärjessä ollut ranskalaiskolmikko Langasque-Frederic Lacroix-Antoine Rozner jätti kentälle keskimäärin 15,3 lyöntiä enemmän kuin torstaina.

Vielä harvemmassa parin alittaneet kierrokset olivat St Andrewsissa, jollaisesta kentällä ainoana vastasi paalulla oleva Richard Mansell. Tulos 68 Old Coursella perjantaina oli poikkeuksellisen kova suoritus. Englantilaisella on kahden lyönnin etumatka Kingsbarnsilla onnistuneeseen Ruotsin Alex Noréniin (-8).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje