[13][26]

[13][26]

Top 10 -sijoitus kovatasoisessa Scottish Openissa toi Samoojalle komeat palkintorahat

Kalle Samooja ansaitsi North Berwickistä kauden suurimman palkintopottinsa. Kuva: Getty Images

Kyseessä oli Samoojan paras saavutus ET:n Rolex Series -kilpailussa.

Kalle Samooja pelasi erinomaisen turnauksen sunnuntai-iltana Renaissance Clubilla North Berwickissä päättyneessä Scottish Openissa. Hän iski European Tourin Rolex-sarjaan kuuluvan kisan viimeisellä kierroksella tuloksen 68, ja sijoittui kovatasoisessa joukossa jaetulle yhdeksännelle tilalle.

Samooja aloitti päätöspäivänä bogilla, mutta pyöräytti kierroksen ensimmäisellä kolmanneksella vielä kaksi peräkkäistä birdieä.

Seuraava tehoisku osui sisääntulon alkuun hänen tehtyä birdiet rei’ille 11 ja 12. Päivän viides birdie nosti Samoojan jo kärjen tuntumaan, kunnes heti perään 16:lla tullut bogey pudotti sijoitusta hieman alaspäin.

”Vähän liian paljon kakkosveto oikealle, josta ei ollut oikein tietoa, mitä tapahtuu. Lopussa ei saanut enää paikkoja”, Samooja kuvaili tiedotteessa 16. reiän pientä seikkailua ja kierroksen loppusuoraa.

Televisiokuvan perusteella Samoojan kolmas lyönti 16:lla vaikutti kylkiosumalta, sillä pallo vaelsi kymmeniä metrejä pitkäksi viheriön taakse. Birdie kentän viimeisellä par-viitosella olisi tehnyt terää, mutta Samoojan oli tyytyminen kuuteen lyöntiin.

Mielessä käväisi, että riittäisikö loppuun asti, mutta näin tällä kertaa.

”Kyllä siellä myös pari monsteria upposi 12:lla ja 15:llä. Mukavasti pudottaa kahdella lyönnillä tulosta tuollaiset”, hän muistutti.

Vaikka esitys ei aivan riittänyt kärkitaisteluun, oli 107 866 euron palkintorahat kuitannut Samooja tyytyväinen panokseensa sunnuntaina.

”Oli varsin herkullinen lopetus viikkoon. Mielessä käväisi, että riittäisikö loppuun asti, mutta näin tällä kertaa”, neljän muun pelaajan kanssa tulokseen 277 (-7) päätynyt turkulainen totesi.

Valmistautuminen kilpailuun sujui Samoojalla hieman tavallisesta kaavasta poiketen.

”Äijää ladattiin tähän vähän eri lailla. Saatiin viime viikolla pari kuukautta kestänyt remontti päätökseen ja muutimme uuteen asuntoon.  Samoin saatiin tänne ensimmäistä kertaa oma fysio paikalle, joka tuntee mun kropan paremmin kuin itse.”

ET:n suomalaisten seuraavana osoitteena on Wentworth ja torstaina alkava kiertueen lippulaivaturnaus BMW PGA Championship.

”Ensi viikolla Tourin legendaarinen Wentworthin kisa, jota olen odottanut päästä pelaamaan”, Samooja hehkutti.

Mikko Korhonen (par) pelasi kolme birdieä ja kuusi bogia sisältäneellä kierroksellaan tuloksen 74. Sillä irtosi jaettu 48. sija.

”Veto oli täysin kateissa tänään, meni vissiin energiat eiliseen kaikki. En vaan osunut palloon, piste! Vikalla olin rauta-9 kädessä keskellä väylää, mutta tunne oli, että en osu griiniin. Ehkä pää oli jotenkin niin jumissa jo lopussa, etten yhtään tiennyt mitä pitää tehdä. Kauhea fiilis pelata”, Korhonen sanoi.

”Lähipeli ja putti olivat ihan ok tänään ja pelastivat sentään jonkunlaisen tuloksen. Ei muuta kuin rangelle etsimään osumaa ensi viikolle.”

Tommy Fleetwoodin helppo virhe ensimmäisellä uusintareiällä avasi Aaron Raille tien uran upeimpaan saavutukseen. Kuva: Getty Images

Kilpailun puolivälissä 13:ntena ollut Sami Välimäki (+5) kadotti lauantain ankarassa säässä otteensa, eikä löytänyt kunnon rytmiä päätöskierroksellakaan.

”Lauantaina oli täysin pelikelvoton keli, ja siinä tapahtui räjähdys. Sama pään seinään hakkaaminen jatkui tänään. Yksi pisimmistä viikonlopuista golfin parissa, mutta päästiin maaliin”, sijan 63 jakanut Välimäki kertoi.

Tapio Pulkkanen ei selviytynyt jatkokierroksille.

Scottish Openin voitto ratkaistiin kahden englantilaisen, Aaron Rain ja Tommy Fleetwoodin (-11) välisessä uusinnassa. Se kääntyi heti ensimmäisellä playoff-reiällä (kentän 18.) Rain eduksi, kun Fleetwood tuhri lyhyen par-puttinsa ohi.

Voitto oli reilut miljoona euroa tienanneelle Raille uran toinen European Tourilla, ensimmäinen tuli vuoden 2018 Hong Kong Openista. Rai kärkkyi tiukasti voittoa jo viime viikon Irish Openissa, jossa hän sijoittui lopulta toiseksi kaksi lyöntiä John Catlinille hävinneenä.

Kisassa ainoana pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia pelannut Fleetwood teki päätöspäivän 67 lyönnin kierroksellaan viisi birdieä, mutta paikkoja olisi ollut huomattavasti suurempaaan saaliiseen. Ongelmaksi koituivat lyhyet putit, joka katkaisi hänen lentonsa myös uusinnassa.

Paalulla 54 reiän jälkeen ollut Englannin Robert Rock (-10) päätti kierroksensa bogiin, ja jäi samalla uusinnan ulkopuolelle. Lyönnin verran Samoojaa paremmin pelannut Ruotsin Marcus Kinhult (-8) oli paras pohjoismaalainen jaetulla kuudennella sijallaan.

Lindell 30:s Italian Challenge Tour -kilpailussa

Oliver Lindell (-7) pelasi nousujohteisen turnauksen viikonvaihteessa Torinon luoteispuolella Agrate Conturbiassa käydyssä Italian Challenge Openissa. Hän pelasi kolmen kierroksen mittaiseksi typistetyn kilpailun päätöspäivänä tuloksen 67, ja sijoittui jaetulle 30. sijalle.

Lindell oli erityisen tehokas Golf Club Castelconturbian kentän pitkillä väylillä, sillä hän teki kisan 16 birdiestään 12 par-viitosilla.

Janne Kaske ja Kim Koivu karsiutuivat.

Turnauksen voitto ratkaistiin kahden saksalaisen, Hurly Longin ja Marcel Schneiderin sekä Englannin Matt Fordin (-139 kesken. Ykköstilan vei lopulta Long toisella uusintareiällä tekemällään birdiellä.