Toni Hakula: Uran suurin voitto - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Toni Hakula: Uran suurin voitto

Toni Hakulalla on henki päällä Floridassa. Kuva Belekin MM-kisoista.

Toni Hakula teki miehen työn Floridassa, St. Petersburg Country Clubilla pelatussa kisassa. Kahdella lyönnillä ennen neljättä kierrosta johtanut Hakula puristi loppuun peräkkäin kolme birdietä ja kruunuksi vielä eaglen!. Voittomarginaalia New Year´s Invitationalissa Joshua Whiteen kertyi neljä lyöntiä.

Kilpailulla on pitkät perinteet, se pelattiin jo 87:n kerran. Hakula pääsi voittajien listalla kovaan joukkoon. Major-voittajista ykköseksi on yltänyt Bob Goalby, PGA Tourin muista nimimiehistä St.Petersburgissa ovat juhlineet Ryuji Imada, J.B. Holmes, Jeff Klauk, Brandt Snedeker sekä Jeff Overton.

” Ennen neljaa vikaa olin lyönnin edellä kaveria joka sijoittui lopulta toiseksi. Pelasi edella olevassa ryhmassa ja näin tulostaulusta reikien välillä aina tilanteen. Varsinkin siina loppureiilla tsekkailin tilannetta aika ahkerasti. Tiesin etta 16. ja 18. on helppoja par-viitosia ja että pirkkuja tarvittaisiin jotta johto pysyy. Sieltä niitä alkoi tulla ihan reilusti. Viheriöilllä 15-17 upotin mukavat putit ja viimeisellä kaunisteltiin viela eaglella”, Hakula kertoo.

Vahva olo, fiksut ratkaisut

Hänellä oli varma tunne vireestään päätöspäivänä

” Ekasta reiastä lahtien tunsin, että voitto tulee. Vaikka etuysilla missasin useamman alle 2-metrisen pirkkuputin, ei tullu missään vaiheessa sellasta fiilistä, että olis alkanut panikoimaan . Lyönti toimi uskomattoman hyvin koko viikon Tiesin etta putitkin alkaa uppoomaan kun saa tarpeeksi paikkoja. Tein paljon fiksuja ratkaisuja eika montaa bogia tullut koko kisaan” jatkoi pelinsä analysointia

Ykköstila perinteikkäässä kilpailussa nousee Hakulan CV:lla korkealle.

” Kyllä tämä menee ihan sinne kärkipäähän. Eii näit isoja henk.koht voittoja muita ulkomailla ole. Viime vuoden joukkuemestaruus on varmaan isompi saavutus, mutta henk. koht tasolla tama voitto ilman muuta on kovin”.

Seuraava kisa Hawaijilla

Hakulan kausi jatkuu Teksasin yliopiston joukkueessa Hawaihin kisalla helmikuun alussa

”Sen jälkeen on kuukausittain pari kisaa kuukaudessa toukokuun loppuun, yhteensä niitä tullee kymmenen. Opiskelut ovat vielä reilusti kesken, puolitoista vuotta menee viela ainakin, mahdollisesti kaksikin. Kun opiskelut lähenevät loppuaan on aika miettiä ammattilaisuutta”, Toni Hakula mietti vuorokausi voittonsa jälkeen.

3.pv.

Toni Hakula paransi perjantain toisella kierroksella kahdeksalla lyönnillä edellispäivän tulostaan ja pelasi uransa parhaan kierrostuloksen 65 joka nosti hänet kansainvälisen amatöörikisan kärkeen. Kolmannella Hakula jatkoi vakuuttavia otteitaan. Hän teki neljä birdietä , selvisi ilman bogeja, mutta ison karkumatkan esti yksi tuplabogey. Tulos 70 antoi kuitenkin kahden lyönnin johdon.Viimeinen kierros pelataan sunnuntaina illalla Suomen aikaa.

Hakula voitti edelliskaudella yliopistojen joukkuemestaruuden Teksasin riveissä. Hän kuului myös syksyllä Suomen amatöörimaajoukkueeseen Turkin MM-kisoissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)