5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Tom Watson valittiin jenkkien kapteeniksi Ryder Cupiin

Tom Watson PGA:n järjestämässä, Ryder Cupin kapteenin valintaa koskevassa tiedotustilaisuudessa. Watsonin asenossa on jotain tuttua, vai mitä? Kuva AOP

USA on hävinnyt yhdeksästä viimeisestä Ryder Cupista seitsemän. Vieraskentältä viimeinen voitto on vuodelta 1993, jolloin juuri Tom Watson toimi kapteenina Belfryssä. Amerikkalaiset alkavat vasta nyt toipua Medinahin katkerasta tappiosta.

Tom Watsonista tulee kaikkien aikojen seitsemäs kapteeni, joka on tulessa toisen kerran. Hänen valintansa sai heti kiitosta mm. Tiger Woodsilta, vaikka Watson on kritisoinut Tigeria tämän käyttäytymisestä.

”Haluan onnitella Tom Watsonia. Mielestäni hän oli hyvä valinta. Tom tietää, mitä voittamiseen tarvitaan ja se tietysti on tavoitteemme. Toivon, että minulla on kunnia olla mukana vuoden 2014 joukkueessa”, viestitti Woods.

Watson rikkoo monia PGA:n ”perinteitä”. Kahdeksan kertaa majorin voittanut mestari on 65-vuotias, kun Ryder Cup pelataan Gleneaglesissa Skotlannissa. Samalla hän on Cupin kaikkien aikojen vanhin kapteeni. Sam Snead oli 57-vuotias vuonna 1969 ja vanhin eurooppalainen kapteeni on ollut John Jacobs (56) vuonna 1981.

PGA otti Watsoniin yhteyttä jo yli vuosi sitten ja mies virnisti tutulla tavallaan kertoessaan, että ”voi pojat, olen odottanut tätä soittoa pitkään”.

Seuraava Ryder Cup pelataan siis Skotlannissa. Vaikka Watsonia rakastetaan golfmaailman joka kolkassa legendaarisista kaksinkamppailuista Jack Nicklausin kanssa, skotit ovat yrittäneet omia miehen. Watson voitti ensimmäisen majorinsa 1975 Carnoustiessa oppiessaan nopeasti, miten links-kentällä pitää pelata. Watson on myös voittanut British Openin viisi kertaa ja neljä niistä Skotlannissa.

”Todennäköisesti he eivät enää hurraa minulle”, totesi Watson valinnan jälkeen vieraillessaan Today-tv-ohjelmassa.

Watsonin valinnan myötä PGA rikkoi perinteen, jossa kapteeniksi valitaan lähes viisikymppinen pelaaja, joka on edelleen mukana PGA Tourilla ja näin lähellä pelaajia. Watson on viimeksi pelannut täyden kauden vuonna 1998. Ehkä syynä oli se, että tällaiset kapteenit ovat jopa liian lähellä pelaajia.

Ja millaisina Tom Watson kokee Ryder Cupin voittamisen paineet?

”Vastuu on haaste. Mutta olen ollut siinä tilanteessa ennenkin ja rakastin sitä.”

Jari Jokinen

Lähteet: AP, Golf Digest US

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)