26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tom Watson, 64, yhä rautaa

Tom Watson kuudennen reiän avauksessaan perjantain kierroksella. Kuva: © Getty Images

Iätöntä Tom Watsonia ei huimaa maailman kovimmalla golfkiertueella. Länsi-Virginian turnauksessa sponsorin kutsusta pelaava laji-ikoni iski lauantaina toistamiseen alle Old White TPC –kentän parin.

Suomalaista kansaneläkeikää lähestyvä Watson löi kolmannella kierroksella tuloksen 68, ja siirtyi kokonaistilanteeseen -3. Se oikeuttaa 54 reiän jälkeen 43. sijaan. Aiemmin tänä vuonna Champions Tourilla (Toshiba Classic) alle oman ikänsä pelannut Watson on selvittänyt cut-rajan 515 kertaa PGA Tourin kilpailuissa

”Pelasin tänään hyvän golfkierroksen”, Watson sanoi. ”Tein muutaman virheen, mutta birdieitä alkaa tulla paremmin. Tein niitä avauskierroksella kaksi, perjantaina kolme ja tänään neljä. Sunnuntaina kenties tulee vielä huippukierros.”

Tässä tapauksessa Watsonilla olisi mahdollisuus kaapata haltuunsa Sam Sneadin ennätys kaikkein vanhimpana Top 10:een sijoittuneena pelaajana PGA Tourilla. Snead sijoittui vuoden 1975 B.C. Openissa kahdeksanneksi ollessaan 63-vuotias.

Snead pitää hallussaan myös Tourin vanhimman voittajan titteliä, mutta tämän rikkomiseen Watsonilla taitaa olla viikonvaihteessa edessään liian kova urakka. Snead voitti Greater Greensboro Openin (nykyään Wyndham Championship) 52-vuotiaana kahdeksannen kerran vuonna 1965.

”Slammin Sammy” selvitti USA:n kiertueella karsintarajan vielä vuoden 1979 Westchester Classicissa. Tämän ennätyksen rikkomista Watson joutuu odottamaan muutaman vuoden, sillä Sneadilla oli tuolloin ikää 67 vuotta.

”Kunnioitan aina sitä tapaa, miten Sam pelasi golfia”, Watson sanoi. ”Hänellä oli ihana kontakti palloon, ja rytmi svingissään. Hän oli isäni suosikki svingaaja. Kun olin nuori, isäni sanoi, että sinun on svingattava kuin Snead. En koskaan pystynyt siihen; sellaista rytmiä en ole lyönnissäni tavoittanut.”

Tosiasia on, että USA:n Ryder Cup –joukkueen tämänvuotinen kapteeni kepitti Länsi-Virginiassa tukun pelaajia, jotka ovat vain puolet hänen iästään. Kohteliaana miehenä tunnettu Watson laittaa tämän osittain tutun kentän piikkiin.

”Mutta on tämä silti vaativa kenttä. Muutamat väylät testaavat todella lyöntipituuksiani. Tänään sain hankalimmissa tilanteissa paikattua parin hyvällä chipillä ja putilla.”

Ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla jahtaava Bill Hurley III (-12) johtaa edelleen turnausta. Hän saa päätöskierroksella seuraa lauantaina loistavasti pelanneesta Angel Cabrerasta, joka on kaksi lyöntiä perässä. Kevin Chappell (-9) löytyy kolmannelta tilalta.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje