11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Toistuvasti kärkisijoja pommittaneelle Burnsille vihdoinkin voitto PGA Tourilla

Sam Burns avasi voittotilinsä 76. PGA Tourin kilpailussaan. Kuva: Getty Images

Keegan Bradleyn kohtalokas lyönti tasoitti Sam Burnsin tietä menestykseen.

Sam Burns (-17) taisteli lähellä Tampaa Palm Harborissa käydyssä kilpailussa uransa ensimmäisen pääkiertuevoiton. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Keegan Bradleyyn kertyi PGA Tourin ohjelmaan kuuluvassa Valspar Championshipissä kolme lyöntiä.

Päätöspäivästä muodostui puhtaasti kilpailun alusta asti kärjessä häärineiden Burnsin ja Bradleyn kaksinkamppailu. Käännekohta osui Innisbrook Resort and Golf Clubin kentän 13. reiälle, missä Bradley uitti tiilyöntinsä veteen ja teki tuplabogin.

Burns otti tuossa vaiheessa kahden lyönnin johdon lisäten etumatkaansa seuraavan reiän birdiellä jo kolmeen lyöntiin. Tämän jälkeen Bradleyltä ei löytynyt enää puhtia vastustajansa kiinniottamiseksi, ja peli oli selvä.

Louisianasta kotoisin oleva ja asuva Burns, 24, on jahdannut jo hetken isoa menestystä PGA Tourilla. Kyseessä oli kuudes kerta vajaan vuoden sisällä, kun hän oli neljän parhaan joukossa ennen kilpailun viimeistä kierrosta – ja kolmas kerta, kun hän vähintään jakoi 54 reiän johtopaikkaa.

Aiemmin Burns on hyytynyt ratkaisuhetkillä, tai muut ovat muuten vain painaneet vilkku päällä ohi. Sunnuntaina hän ei antanut enää kummankaan tapahtua.

Reilut 1,2 miljoonaa dollaria palkintorahaa tienannut Burns varmisti voitollaan kahden vuoden automaattisen pelioikeuden PGA Tourille. Hän ansaitsi myös paikan tässä kuussa pelattavaan kauden toiseen majoriin PGA Championshipiin sekä ensi vuoden Masters Tournamentiin.

Louisiana State -yliopistojoukkueessa college-golfia pelannut Burns lähti turnaukseen maailmanlistan sijalta 94, mutta on tekemässä maanantaisessa päivityksessä uuden listaennätyksensä. Hän on ollut rankingissa parhaimmillaan sijalla 78, helmikuun lopussa.

Eurooppalaisten ja pohjoismaalaisten mainetta PGA Tourilla ylläpitävä Norjan Viktor Hovland (-13) pelasi sunnuntain parhaan tuloksen, 65, ja nousi Cameron Tringalen seuraksi kolmannelle sijalle.

Kisan suurimmista tähdistä ei ollut viikonvaihteessa kärjelle vastusta. Maailmanlistan kakkonen Justin Thomas (-7) oli 13:s ja listaykkönen Dustin Johnson (-2) 48:s.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje