26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Toistamiseen tuloksen 68 Old Coursella pelannut Pulkkanen kohenteli jälleen ranking-sijoitustaan

Tapio Pulkkanen saalisti Skotlannin kilpailusta tärkeät 34,5 Race to Dubai -pistettä. Kuva: Tomi Natri

Tapio Pulkkanen on vähitellen turvaamassa ET-korttiaan ensi kaudelle.

Tapio Pulkkanen pelasi Alfred Dunhill Links Championshipin St Andrews’n Old Coursella päättäneellä kierroksella tuloksen 68, joka oli hänen tuloksensa myös edellisellä perjantaina tehdyllä visiitillä legendaarisella kentällä.

Kortissakin näytti samalta kuin edellisellä kerralla, jolloin Pulkkanen teki niin ikään kuusi birdieä ja kaksi bogia. Hän päätyi 72 reiän turnauksessa kokonaistulokseen 275 (-13), jolla heltisi jaettu 40. sija.

”Tänään oli ihan ok päivä. Tuulisempi keli ja vaikeampi oli löytää hyviä birdie-paikkoja. Muutama lyhyt putti meni ohi ja se vähän kaivelee, mutta kokonaisuudessaan hyvä kisa. Nyt viikko huilia ja Italiassa jatkuu”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen pelasi kisan alkajaisiksi upean kierroksen Kingsbarnsissa, missä hän jakoi tuloksellaan 65 päivän toiseksi kovinta noteerausta. Hän oli turnauksen puolivälissä kokonaistilanteessa -11, ja toiveet pääsystä kärkikahinoihin olivat aiheestakin korkealla.

Kovatasoisessa kilpailussa ei notkahduksiin ollut varaa. Sellaiseksi kuitenkin on kutsuttava Pulkkasen lauantaina Carnoustiessa pelaamaa kierrosta, mihin hän käytti 74 lyöntiä. Vertailu ei välttämättä ole tasapuolista, mutta vuosi sitten hän pelasi samalla kentällä kymmenen lyöntiä paremman tuloksen ja kiilasi kilpailussa kunnon boostin saaneena neljänneksi.

Kaikesta huolimatta reilut 26 000 euroa tienannut Pulkkanen otti Skotlannin kolmen kentän kilpailusta 34,5 arvokasta Race to Dubai -pistettä, ja nousi rankingissa sijalle 100. Kun vielä muistetaan, että tällä hetkellä hänen edellään olevia kolmea ET:n ”sivujäsentä” ei huomioida kauden lopullisessa listapäivityksessä, näyttäisi Pulkkanen hinaavan itseään hiljalleen kuiville ja korttinsa ensi kaudella säilyttävien joukkoon.

Kilpailun voittoon nousi hieman yllättäen Victor Perez (-22), vaikka tulokaskauttaan pääkiertueella pelaava ranskalainen on ehtinyt aiemmin tällä kaudella muutamaan otteeseen väläytelläkin, sijoittumalla muun muassa Hongkongissa kolmanneksi ja Göteborgissa kymmenenneksi.

Lähes kaksimetrinen Perez, 27, kävi tasaisen kamppailun voitosta Matthew Southgaten kanssa. Englantilainen löysi hyvän vaihteen etuysin jälkipuolella tekemällä neljä birdieä. Sisääntulon paineessa peli muuttui hieman saamattomaksi ja voiton kannalta kohtalokkaiksi koituivat 14. ja 17. reiän bogit. Eroa kaksikon välille jäi yksi lyönti.

Maailmanlistalla paikkaa sadan joukossa kolkutteleva Perez kuittasi turnauksesta reilut 730 000 euroa ja nousi Race to Dubai -rankingissa sijalle 17.

Turnauksen paras pohjoismaalainen, Ruotsin Joakim Lagergren (-20) jakoi kolmannen sijan Englannin Paul Waringin kanssa.

Alfred Dunhill Links Championshipin suurimmista tähdistä, Englannin Tommy Fleetwood (-19) jakoi viidennen ja USA:n Tony Finau (-18) kymmenennen sijan. Pohjois-Irlannin Rory McIlroy (-15) oli 26:s ja Justin Rose (-14) 34:s.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje