26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Toistaako Women's Openissa karkumatkalla oleva yllättäjä idolinsa tempun Muirfieldin kentällä?  

Ashleigh Buhailla oli kolmannella kierroksella henki päällä. Kuva: Getty Images

Buhai haki kuuluisalla kentällä kisafiilistä Ernie Elsin bunkkerilyönnistä.

Ashleigh Buhai (-14) pelasi Skotlannin Gullanessa meneillään olevan Women’s Openin kolmannella kierroksella tuloksen 64, ja karkasi viiden lyönnin karkumatkalle ennen Hinako Shibunoa ja In Gee Chunia.

Eteläafrikkalainen iski lauantaina kisan toistaiseksi kovimman tuloksen, vaikka Muirfieldin kentällä vallitsi viikon vaativimmat olosuhteet. Navakasti puhaltanut tuuli äityi välillä puuskittaiseksi tehden lyönneistä ja niiden suunnittelusta työlästä. Se ei estänyt Buhaita rakentamasta tärkeänä päivänä kahdeksan birdieä. Ainoan boginsa hän teki viimeisellä reiällä.

Buhai, 33, ei johda Women’s Openia ensimmäistä kertaa. Hän oli Woburnissa vuoden 2019 turnauksen puolivälissä kolmen lyönnin johdossa, mutta joutui tyytymään viidenteen sijaan. Se on edelleen hänen paras sijoituksensa majoreissa.

Kauden viimeiseen majoriin Buhai kertoi hakeneensa kisafiilistä toisen eteläafrikkalaisen, idolinsa Ernie Elsin bunkkerilyönnistä vuoden 2002 Open Championshipissä. Els sivalsi tiilyöntinsä Muirfieldin 13. reiällä takabunkkeriin lähes mahdottoman näköiseen paikkaan, mutta onnistui taituroimaan pallonsa hiekasta aivan lipun viereen.

Els lopulta voitti kyseisen turnauksen ottaen Muirfieldissä ensimmäisen kahdesta Open-tittelistään. Nyt Buhailla on mahdollisuus tehdä sama temppu tasan 20 vuotta myöhemmin.

Johannesburgista kotoisin oleva Buhai asuu Elsin tavoin Floridassa. Kaksikko pelaa toisinaan yhdessä, mutta Buhai ei ole tullut kysyneeksi ”Big Easyltä” vinkkejä Muirfieldistä. Niitä hän tosin ei näytä erityisesti tarvinneenkaan.

Buhai on saavuttanut Ladies European Tourilla kolme ykköstilaa, mutta LPGA:lla voittotili on vielä avaamatta. Hän ylsi kahden vuoden takaisessa Portlandin turnauksessa uusintaan, jossa Georgia Hall ratkaisi pelin edukseen toisella playoff-reiällä.

Tutun tavan mukaisesti Buhai ei aio mennä asioissa liian pitkälle eteenpäin.

”Olen ylpeä siitä, miten hyvin säilytin tänään keskittymiseni. Tulosta en miettinyt. Näin tulostaulun ensimmäisen kerran 13. reiällä. Huomasin olevani hyvissä asemissa, mutta jatkoin sen jälkeen taas keskittymistä siihen mitä olen tekemässä”, Buhai totesi.

Ruotsin Madelene Sagström (-7) on Women’s Openin parhaana eurooppalaisena jaetulla neljännellä sijalla.

Kilpailussa kaikki mukana olleet neljä suomalaispelaajaa karsiutuivat jatkokierroksilta.

Lue seuraavaksi: Kauden viimeisessä major-turnauksessa tehdään suomalaista golfhistoriaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje