Tilauksessa huippusijoitus – Samooja: ”Tavoite viiden joukkoon ja tiketti Dubaihin” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tilauksessa huippusijoitus – Samooja: ”Tavoite viiden joukkoon ja tiketti Dubaihin”

Pääsy Dubain finaaliturnaukseen vaatii Kalle Samoojalta uran kovinta suoritusta. Kuva: Getty Images

Myös Mikko Korhonen nähdään kentällä Sun Cityn kilpailussa.

Kalle Samooja on Etelä-Afrikan Sun Cityssä tällä viikolla pelattavan ET:n finaalisarjan toisen kilpailun alla kiehtovan haasteen edessä. Iso onnistuminen veisi hänet kiertueen päätösturnaukseen, jossa vain harvoin nähdään tulokaskauden pelaajia.

Turkulainen esitti viikonvaihteessa käydyssä Belekin turnauksessa vahvoja otteita (17:s) ja varmisti paikkansa Euroopan kiertueen toiseen perättäiseen Rolex-sarjan kilpailuun, Nedbank Golf Challengeen.

Samooja nousi Turkish Airlines Openin jälkeen rankingissa sijalle 71, kun viimeisenä legendaarisen Gary Playerin isännöimään kisaan päässyt pelaaja, Etelä-Afrikan Zander Lombard, on listalla viisi pykälää alempana.

Samoojalla meni maanantai huilatessa, ja tiistaiaamun harjoittelun jälkeen hän lähti ottamaan tuntumaa kisakentän etuysiin.

”Vaativa kenttä tiiltä ja griineillä on pieniä kohteita, mihin liput laitetaan. Pelin täytyy siis olla täällä terävää pärjätäkseen”, Samooja kertoi.

Vaikka pääsy finaalisarjan kahteen ensimmäiseen kilpailuun on varmasti enemmän kuin Samooja saattoi vielä alkukesästä odottaa, starttaa hän torstaina käynnistyvään turnaukseen kovin tavoittein.

”Ei tälle viikolle voi asettaa muuta tavoitetta kuin viiden joukkoon ja tiketti Dubaihin.”

”Peli on ollut viime aikoina hyvää, mutta ihan nappisuorituksia ei ole tullut. Putti oli huonoa viime viikolla kolme ekaa päivää, mutta kun vikana rupesi osumaan, niin tulos oli sen mukaista. Griinit ainakin alustavasti näyttävät enemmän omilta, joten en näe esteitä menestykselle.”

Pelit ovat tavanneet mennä Samoojalla parempaan suuntaan kauden vanhetessa. Heinäkuun puolivälin jälkeen karsiutumisia on tullut vain kaksi, kun kauden 17 ensimmäisessä kilpailussa cut-raja jäi häneltä selvittämättä kymmenen kertaa.

Pelin taso on vakiintunut aika hyvin siihen, mitä tällä hetkellä on annettavaa.

Puolen miljoonan euron rajan tämän vuoden tienesteissä rikkonut Samooja on koonnut neljän edellisen kuukauden aikana 552,8 ranking-pistettä, mikä on peräti 71,3 prosenttia kauden koko pistesaaliista. Myös kierroskeskiarvo on painunut samalla ajanjaksolla kuutosella alkavaksi.

”Loppukausi on ollut kieltämättä hyvä. Luotto tekemiseen löytyi osittain caddien vaihdoksen takia, mutta kyllä mulle loppukesä on muutenkin ollut aina parempaa ja helpompaa aikaa.”

”Pelin taso on vakiintunut aika hyvin siihen, mitä tällä hetkellä on annettavaa. Koitetaan vaan nauttia matkasta, niin hyvät tulokset seuraavat. Tämän vuoden pelit päättyvät silloin kun lento laskeutuu Turkuun.”

Rannevaivasta viime viikolla kärsinyt Mikko Korhonen palaa jälleen tositoimiin. Kuva: Getty Images

Vuosi sitten 16:nneksi Sun Cityn kisassa sijoittunut Mikko Korhonen joutui jättämään viime viikon koitoksen väliin kipeytyneen ranteen vuoksi. Vaiva alkoi kuitenkin helpottaa jo viikonloppuna ja Korhonen on jälleen pelikuntoinen.

”Olin Turkissa koko viikon ajan. Sain hoitoa ja kävin magneettikuvauksissa, ilmeisesti kyse on hermokivuista. Lauantaina ja sunnuntaina pystyin jo harjoittelemaan melko hyvin, joten hyvä että päätin jäädä kisapaikalle”, hän sanoi.

Korhonen putosi Race to Dubai -listan viimeisimmässä päivityksessä 50:nneksi, eli juuri sille sijalle, joka oikeuttaa viimeiseen paikkaan ET:n finaaliturnauksessa.

”Paikka Dubaissa on ilman muuta tavoite, mutta ennen kaikkea ehjä viikko täällä, ei mennä vielä asioiden edelle. Tämän viikon kisa-areena on aivan erinomainen ja viimeisen päälle hienossa kunnossa. Aivan mahtava paikka. Pyörivät tuulet tuovat pelaamiseen oman lisänsä”, hän luonnehti.

Korhosen tuloskunto on ollut syyskaudella hurja. Hän on edennyt jatkoon kymmenessä viime kisassaan peräkkäin ja koko kauden aikana Korhonen on karsiutunut vain neljästi 21 startissaan.

Vuoden 2018 kilpailussa oli mukana myös Tapio Pulkkanen, joka jakoi 50. sijan. ”Hattu-Tapio” ei yltänyt tällä kaudella ET:n finaalisarjan kisoihin.

Nedbank Golf Challenge on palkintoarvoltaan 7,5 miljoonan dollarin turnaus, josta voittaja kuittaa peräti 2,27 miljoonan taalan tienestit. Ranking-pisteitäkin on tarjolla yhteensä 10 000, mikä on vastaava määrä kuin tämän vuoden major-kilpailuissa. Turnauksen viimevuotista voittoa Gary Player Country Clubilla puolustaa Englannin Lee Westwood.

Suomalaisten lähtöajat Nedbank Golf Challenge -kilpailun ensimmäisellä kierroksella:

09.11 (10) Mikko Korhonen-Lucas Bjerregaard DEN-Aaron Rai ENG
10.28 (10) Kalle Samooja-Kiradech Aphibarnrat THA-Joakim Lagergren SWE

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje