[6][5]

[6][5]

Tiia Koiviston lyönti riittää jo kovimpiin sijoituksiin, mutta vielä ei ollut sellaisen aika

Tiia Koivisto on ollut suomalaisten valopilkku LET:n alkukauden kilpailuissa. Kuva: Tristan Jones/LET

Madridin kisan puolivälissä kärjessä ollut Koivisto ei löytänyt toivottua menovaihdetta viikonlopun kierroksilla.

Tiia Koivisto joutui antamaan periksi taistelussa Madridin LET-kilpailun kovimmista sijoituksista. Kisan kuudennelta sijalta neljänteen päivään lähtenyt suomalainen pelasi sunnuntaina tuloksen 71 (-1), ja ylsi jaetulle kymmenennelle tilalle.

Kokonaistulokseen 277 (-11) päätynyt Koivisto teki finaalikierroksella viisi birdieä ja neljä bogia. Paras vaihe osui Jarama-RACE Golf Clubin kentän reikien 12–16 jaksoon, jossa hän kartutti birdie-saalistaan kolmella onnistumisella.

”Ihan ok kisa. Viikon alussa en olisi kyllä uskonut että, -11 totaalilla on vasta 10:s. Oma pallonlyöminen on kyllä sillä tasolla, että sillä helposti taistelee kärkisijoista”, Koivisto sanoi.

Koivisto havaitsi kovatasoisessa seurassa kohennusta vaativan pelillisen puutteen.

”Mitä nyt pääsi tänäänkin pelaamaan useammankin kerran LET:llä voittaneiden kanssa, niin jonkin verran täytynee lähipeliä treenata.”

Comunidad de Madrid Ladies Openin ylivoimaiselle voittajalle Ana Pelaezille 12 lyöntiä hävinnyt Koivisto otti Espanjassa kauden toisen ja kaikkiaan kolmannen top 10 -sijoituksensa Ladies European Tourilla. Hirvihaaran Golfia edustava pelaaja oli maaliskuussa käydyssä South African Women’s Openissa seitsemäs, jolla hän jakoi uransa parasta sijoitusta pääkiertueella.

Ursula Wikström (-4) oli 27:s, suomalaisista parhaiten – 68 – sunnuntaina pelannut Noora Komulainen ja Karina Kukkonen (-2) jakoivat 38. sijaa.

Kisan kärjessä kuuden lyönnin päähän kakkoseksi sijoittuneen Linnea Strömin (-17) jättänyt Ana Pelaez otti ensimmäisen voittonsa LET:llä. Espanjalainen pelasi lauantaina myös kisan parhaan kierroksen, 63, joka on uusi kenttäennätys.

Koivisto nousi LET:n pistetilastossa sijalle 20. Kärjessä jatkaa hänen kanssaan samaan tulokseen päätynyt ja samassa ryhmässä sunnuntaina pelannut Ruotsin Maja Stark.

Lue seuraavaksi: Kärki karkasi Tiia Koivistolta LET:llä, kova sijoitus edelleen kiikarissa