[6][5]

[6][5]

Tiia Koivisto toisen kerran paras suomalainen tämän kauden LET-kisoissa

Vain kaksi kilpailijaa pelasi Tiia Koivistoa paremmin Ranskan avointen finaalikierroksella. Kuva: Tristan Jones/LET

Atlantin taakse mielivä Koivisto esitti Ladies Open de France -turnauksessa paraatipeliä lauantaina.

Tiia Koivisto (-1) oli loistavalla pelituulella Ranskan Bordeaux’ssa käydyn Ladies European Tourin kilpailun kolmannella kierroksella. Hän iski kisan päätöspäivänä tuloksen 67, ja nousi mukavasti jaetulle 20. sijalle.

Seitsemän birdieä ja kolme bogia tehneen Koiviston huippupäivän paras vaihe osui kentän puoliväliin, missä hän tehtaili kolme birdieä.

Koivistoa paremmin Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa lauantaina pelasivat ainoastaan kolmannen sijan jakanut isäntämaan Pauline Roussin Bouchard (-8) sekä kolme sijaa alemmaksi päätynyt Englannin Cloe Frankish (-7), jotka käyttivät kierrokseensa lyönnin verran vähemmän.

Kyseessä oli toinen kerta tällä kaudella, kun Koivisto yltää LET-kilpailun parhaaksi suomalaiseksi. Edellisen kerran näin kävi elokuussa Espanjan Sotograndessa, missä hän otti seitsemännellä tilallaan uransa parhaan LET-sijoituksen.

Koivisto osallistuu kuukauden kuluttua Floridassa pelattavaan LPGA Tourin karsintojen kakkosvaiheeseen, jonne hän selviytyi maailmanlistasijoituksensa kautta. Sitä ennen hänellä on ohjelmassa vielä kaksi LET:n kilpailua.

Golf de Medoc -klubin Chateaux Coursella pelatun Ladies Open de France -turnauksen voitti Celine Boutier (-11). Kisan tulokseen 68 päättänyt ranskalainen Solheim Cup -pelaaja jätti toiseksi sijoittuneen Skotlannin Kylie Henryn lyönnillä taakseen.

Norjan Karoline Lund (-6) jakoi parhaana pohjoismaalaisena kahdeksannen sijan. Myös ruotsalaiset Jessica Karlsson ja Maja Stark (-5) mahtuivat niukasti top 10:een.

Toinen finaalikierrokselle edennyt suomalainen, Ursula Wikstrom (+2), päätyi sijalle T43.

Ranskassa karsiutunut Sanna Nuutinen jatkaa Ladies European Tourin rankingissa kolmannella sijalla. Thaimaan Atthaya Thitikulilla on kärjessä vankka johto