[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Tiia Koivisto South African Women’s Openissa 25:s – viimeinenkin iso kiertue jäi tauolle

Tiia Koivisto on LET-kiertueen rankingissa kolmen kilpailun jälkeen sijalla 27. Kuva: Tristan Jones/LET

Kiertuedebytantti oli jo toistamiseen paras suomalainen kauden LET-kilpailuissa.

Tiia Koivisto käytti 73 lyöntiä Westlake Golf Clubilla Kapkaupungissa käydyn LET-kiertueen turnauksen päätöskierroksella. Se saatteli hänet 54 reiän kisassa kokonaistulokseen 219 (+3), millä heltisi viimevuotiseen tapaan jaettu 25. sija.

Mäntsäläläinen esitti lauantain kierroksen ensimmäisellä yhdeksiköllä vahvaa peliä tehden kaksi birdieä ja seitsemän paria. Virheetön peli jatkui sisääntulon alkuun, kunnes Koivisto teki bogin 11. reiällä.

Kierroksen viimeinen kolmannes käynnistyi toisella bogilla, mutta 16. reiän birdie herätti vielä toiveita noususta 20:n joukkoon. Tämän esteeksi muodostui heti perään lipsahtanut tuplabogey.

Kiertuetulokas oli jo toistamiseen paras suomalainen kauden 2020 LET-kilpailuissa, kun takana on kolme koitosta. Kauden avanneessa Australian Ladies Classicissa tuli uran paras pääkiertuesijoitus, 11:s. Women’s NSW Openissa hän karsiutui.

Voiton South African Women’s Openissa otti Alice Hewson (-5) poikkeuksellisesti heti ensimmäisessä ammattilaisturnauksessaan. 22-vuotias englantilainen lähti kolmannelle kierrokselle kolme lyöntiä johdossa olleesta Olivia Cowanista kirien ykköseksi lyönnin erolla Etelä-Afrikan Monique Smitiin ja Ruotsin Emma Nilssoniin.

”En olisi voinut toivoa parempaa aloitusta. Tämä tuntuu uskomattomalta ja on todellinen toiveiden täyttymys. Haaveilin lapseni pelaamisesta Ladies European Tourilla, ja otin voiton ensimmäisessä kilpailussani. Tunne on sanoin kuvaamaton”, tammikuun LET-karsinnoissa viidenneksi sijoittunut Hewson sanoi.

Hewsonin osuus 200 000 euron palkintopotista oli 30 000 euroa, Koivisto kuittasi kolmen päivän urakastaan reilut 2300 euroa.

Seitsemännen sijan jakanut Cowan (-2) hyytyi pahasti ratkaisevana päivänä. Ainoana kuutosella alkavan tuloksen torstaina ja perjantaina pelannut saksalainen käytti lauantaina 77 lyöntiä jäätyään viiden bogin kierroksella kokonaan ilman birdiejä.

Pohjoismaalaisista top 10:een ylsivät myös Cowanin tavoin tuloksen 214 (-2) pelanneet Ruotsin Julia Engström, Tanskan Emily Kristine Pedersen sekä Islannin Valdis Thora Jonsdottir. Elina Nummenpää, Sanna Nuutinen ja Karina Kukkonen karsiutuivat.

Julia Engström jatkaa LET:n rankingin kärjessä. Tiia Koivisto on sijalla 27.

Kapkaupungin kilpailun päätyttyä myös Ladies European Tour jäi tauolle koronavirustartuntariskin vuoksi. Kiertueen kalenterissa oli ensi viikolle merkitty Saudi-Arabian turnaus, jolle pyritään etsimään uusi paikka myöhempänä ajankohtana. LET:n seuraava kilpailu pelataan Ranskassa toukokuun alkupuolella.