Tigerin selkä ei taivu Ryder Cupiin - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Tigerin selkä ei taivu Ryder Cupiin

Tiger Woodsin kausi oli selkävamman johdosta uran ylivoimaisesti heikoin.Kuva Getty Images

Tiger Woodsin kausi 2014 jää miehen kaikkien aikojen suppeimmaksi kilpailujen osalta. Selkävamman riivaama Woods operoitiin maaliskuussa. Hän palasi kisakentille heinäkuun alussa, mutta ei saanut minkäänlaista otetta esityksiinsä pelaamissaan neljässä kisassa. Kausi päättyi karsiutumiseen PGA Championshipissa.

Kisoja kertyi kauden aikana kaikkiaan kahdeksan, niissä paras sijoitus oli 25. Woods joutui keskeyttämään kahdesti. Vielä Open Championshipin jälkeen (69.), hän uskoi mahdollisuuksiinsa kuntoutua ja tulla villillä kortilla valituksi Ryder Cup-joukkueeseen.

Keskiviikkona hän julkaisi tiedotteen, joka kertoi mestarin pitävän kisataukoa ainakin joulukuulle.

USA:n joukkueesta on ns. runkomiehistä Woodsin lisäksi varmuudella syrjässä huumesekoilujensa johdosta Dustin Johnson. Jason Dufnerin niska on niin huonossa kunnossa, että tämän vuoksi viimemetreillä suoran paikan menettänyt Dufner on myös tauolla, jonka pituudesta ei ole tietoa.

USA nimesi jo yhdeksän miestä joukkueeseen. Tigerin ilmoituksen jälkeen vahvimmat ehdokkaat Tom Watsonin valituiksi ovat Brandt Snedeker, Webb Simpson, Keegan Bradley, sekä Dufner jos hän saa itsensä kuntoon.

Watson nimeää villin kortin saajat syyskuun alussa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • maikki says:

  Mickelson ilmoitti jo kuukausia siten, että jollei hänen pelikuntonsa parane, hän ei halua villiä korttia Ryder Cupiin. Tiger Woods tarvitsi saman päätöksen tekemiseen valmentajan ja lääkärien lausunnon – miksi ei itse katsonut peiliin ja todennut, että peli ei kulje. Reilu peli olisi ollut tehdä ilmoitus jo aiemmin kuten Mickelson. Tom Watson joutui pitämään ovea auki Woodsille näin pitkään ja pääsee nyt vasta todella rakentamaan Usan joukkuetta. Noh, parempi näinkin, päätös ei sentään jäänyt Watsonille.

 • Patu says:

  .. älä maikki viitti vikistä. Näit vaivan kirjoittaa moista, yhdentekevää ja typerää mietettäsi.

 • Par says:

  Maikki puhuu täyttä asiaa. Jos USA tavoittelee tosissaan Ryder Cupin voittoa, Tigerin valinta olisi ollut väärä. Ennemmin joku joka nykykunnollaan ja kuluvan kauden esityksillään sen ansaitsee. Päivän kunnon pitäisi olla valintakriteerinä, eikä vanhat vuosien takaiset meriitit. Patun kommentti on hölmö vailla mitään perusteluja.

 • golf says:

  Tiger on ollut loukkaantuneena poissa kilpakentiltä merkittävä osa siitä jaksosta milloin kerättiin RC-pisteitä. Samaan aikaan Mickelson on pääosin pelannut, mutta pelannut huonosti. Eli lähtökohta on ihan erilainen. Terveenä ja pelivireensä löytäneenä Tiger olisi ollut vahvistus ja oikeutettu valinta USAn joukkueeseen. Näin ei kuitenkaan ole ja ilman Tigerin omaa vetäytymistä hänen valintansa nykykunnossa joukkueeseen olisi ollut totaalinen floppi.

 • Andy says:

  ”Vanhat vuosien takaiset meriitit”? Riittää, että mennään ihan edellisvuoden puolelle, kun Tiger voitti 5 kilpailua tourilla (ml. WGC Players Championship) ja valittiin vuoden pelaajaksi. Tämä siis 2013, sitä ennen oli jo pariin kertaan ehditty joissain kommenteissa lukea mies menneeksi suuruudeksi. Tämä kausi ollut täysin loukkaantumisten värittämä selkäleikkauksineen ja pitkine toipumisaikoineen. Ihan perusteltua ajatella, että pelikunnossa ollessaan, Tiger olisi päivänselvä villin kortin saaja. Valitettavasti ei vain vaikuta vieläkään olevan kuntoutunut. Näin ollen: 1. Älytöntä vaatia, että TIgerin olisi pitänyt ilmoittaa aikaisemmin ettei ole käytettävissä. Loukkaantumistilannetta on vaikea ennustaa ja jos olisi kuntoutunut kesän loppuun niin kuuluisi hyvinkin joukkueeseen. Eipä sitä olisi etukäteen voinut tietää. 2. Tom Watson ei ole mitenkään joutunut pitämään ovia auki TIgerille tai kellekään muulle. Moinen väite on täyttä hölynpölyä. Joukkuetta ei ole vielä edes valittu villien korttien osalta, joten peli on siltä osin täysin auki. Varmasti Watson oli rakentanut mielessään monenlaiset kaavailut potentiaalisista ratkaisuista jo ajat sitten.