Tigerin kutsukisalla on erikoinen status – eräs porkkana on suurempi kuin Dubain ET-finaalissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tigerin kutsukisalla on erikoinen status – eräs porkkana on suurempi kuin Dubain ET-finaalissa

Hero World Challenge pelattiin viimeksi vuonna 2019. Voiton vei Henrik Stenson. Kuva Getty Images

Collin Morikawalla on tälläkin viikolla mahdollisuus tehdä historiaa.

PGA Tourin vuoden 2021 viimeiset FedEx Cup -pisteet jaettiin pari viikkoa sitten The RSM Classicissa. Kiertueen joulukuun kalenterissa on kuitenkin jäljellä kaksi kilpailua, tällä viikolla pelattava Hero World Challenge sekä ensi viikolla vuorossa oleva QBE Shootout. Näistä parikisana pelattava QBE Shootout voidaan laskea joulun alla perinteisesti pelattujen viihdekisojen joukkoon. Hero World Challengen status on sen sijaan erikoinen.

Kyseessä on Tiger Woodsin isännöimä kutsukilpailu, joka on tärkeä osa Woodsin perustaman TGR Foundationin varainkeruutoimintaa. Kilpailu pelattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2000, vain runsaat kolme vuotta Woodin ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen. Kilpailulla on ollut 21 vuoden aikana peräti kahdeksan nimisponsoria. Viimeisimpänä, vuodesta 2014 lähtien, kisaa on sponsoroinut maailman suurin moottoripyöriä ja skoottereita valmistava yhtiö, intialainen Hero MotoCorp.

Kutsukilpailu on ollut osa PGA Tourin kilpailukalenteria, mutta siitä ei jaeta kiertueen rankingpisteitä, eikä kisassa ansaittuja palkintorahoja noteerata PGA Tourin rahalistalla. Kisan palkintopotti on kuitenkin tuntuva. Tänä vuonna 20 kisaan osallistuvan pelaajan kesken jaetaan yhteensä 3,5 miljoonaa, josta voittaja kuittaa miljoona taalaa. Korkeimmillaan palkintopotti on ollut jopa 5,75 miljoonaa dollaria.

Tiger-yhteyden, hyväntekeväisyyskulman ja mojovien palkintorahojen lisäksi pelaajilla on vielä yksi porkkana osallistua kilpailuun: Hero World Challengesta saa hieman yllättäen maailmanlistan (OWGR) pisteitä, ja niitä saa kilpailussa menestyessään paljon.

Vaikka kisaan osallistuu vain 20 pelaajaa, osallistujakaarti on tänä vuonna niin tasokas, että kilpailun voittajalle on luvassa muhkeat 48 OWGR-pistettä. Se on kaksi pistettä enemmän kuin kaksi viikkoa sitten Dubaissa pelatussa European Tourin finaalissa, joka paisutti kisan voittaneen Collin Morikawan pistesaldoa 46 pisteellä.

Morikawa on tälläkin viikolla suurennuslasin alla, sillä Hero World Challengen voittaessaan hän nousisi kakkossijalta ensimmäistä kertaa maailmanlistan ykköseksi ohi Jon Rahmin.

Vasta 61. kilpailuaan ammattilaisena pelaavasta Morikawasta tulisi voittaessaan historian toiseksi nopeimmin ammattilaiskentille siirtymisen jälkeen listaykköseksi noussut pelaaja. Tämänkin tilaston ykkönen on odotetusti Tiger Woods, joka nousi maailman ykköspelaajaksi vain runsaat kymmenen kuukautta ammattilaiskentille siirtymisensä jälkeen.

Viime helmikuisesta auto-onnettomuudestaan kuntoutuva Woods ei ole vielä pitkään aikaan pelikunnossa, mutta kävelee jo lyhyitä matkoja omin jaloin ilman apuvälineitä ja on kisan tunnelmaa nostattaen paikalla isännöimässä kilpailua.

Woods on voittanut oman turnauksensa ennätykselliset viisi kertaa, viimeksi vuonna 2011, ja saldona kisasta on myös viisi kakkossijaa. Kahteen voittoon ovat yltäneet Davis Love III ja Graeme McDowell.

Lue seuraavaksi: Mahtava Collin Morikawa tyhjensi Dubaissa koko pöydän

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje