Tilastot todistavat: Tigerin Masters-voitto 2019 näytti pitkään epätodennäköiseltä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tilastot todistavat: Tigerin Masters-voitto 2019 näytti pitkään epätodennäköiseltä

Tiger Woodsin voiton todennäköisyys kävi Mastersin päätöskierroksella alimmillaan 11 prosentissa.

Koronakaranteenin ajanvietteeksi sopii pieni vilkaisu vuoden takaiseen Masters Tournamentiin, jonka Tiger Woods ikimuistoisella tavalla voitti. Asiaan saadaan mielenkiintoista lisävaloa tutkimalla Data Golfin tekemää grafiikkaa siitä, miten eri pelaajien voittoennuste eli sunnuntaina Mastersin ratkaisuhetkillä.

Alla olevasta mallista saa hyvän kuvan asiasta, mutta jos aihe kiinnostaa enemmän, kannattaa vierailla Data Golfin sivuilla.

Sunnuntaihin lähdetiin Francesco Molinarin kahden lyönnin johtoasemasta. Toisena olivat Tiger Woods ja Tony Finau. Kolmikko pelasi samassa ryhmässä, sillä järjestäjät halusivat nopeuttaa kierrosta illaksi ennustetun huonon sään johdosta. Data Golfin mukaan Molinarin voittoennuste oli 38%, olihan mies kukistanut Woodsin 2018 voittaessaan The Openin ja kuukautta aiemmin hän oli ykkönen Bay Hillissä.

Woodsin voittoennuste oli 16,9%. Peräkkäiset bogit rei’illä neljä ja viisi tiputtivat sen kuitenkin pian 11 %:iin ja samalla Molinari nousi 57,8 %:iin.

Seitsemännellä reillä Woods kuroi johtoa kahdella lyönnillä ja paranteli prosenttejaan, mutta jo kymppiväylällä hän teki bogin, jonka myötä voittoennuste valahti 13,8 %:iin. Molinarilla se oli edelleen yli 51%.

Väylän 11 parien jälkeen Molinarin voittoennuste kohosi jo yli 64 %:n.

Sen jälkeen tilanne muuttui radikaalisti Molinarin sorruttua tuplaan par-kolmosella. Yhtäkkiä johtopaikkaa jakoi kolmikko: Molinari–Woods–Finau.

Sitten alkoikin tapahtua. Ensin Patrick Cantlay teki eaglen 15:llä ja nousi suosikiksi. Heti perään Xander Schauffele teki birdien 14:llä ja nousi johtoon. Sitten Brooks Koepka ja Dustin Johnson aloittivat nousunsa ja kisan johtoa jakoi viisi miestä Woodsin ja Molinari astellessa 15. reiällä. Sillä Woods otti kisan haltuunsa tekemällä kahden putin birdien Molinari sorruttua samalla reiällä toisen kerran tuplabogiin neljän reiän jaksolla.

Sen jälkeen Woods löi melkein holarin 16:lla ja siirtyi pian kahden lyönnin johtoon. Tässä vaiheessa myös hänen voittoennusteensa kohosi pilviin. Ihmekös tuo, ei mestaria enää tuossa tilanteessa pysäytetä.

Lähde: Golf Digest

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje