Tommy Fleetwood nousi myrskytuulen lailla kohden kärkeä Shinnecook Hillsin viheriöillä.
Kuva:Getty Images)
Kilpagolf | Major |
15.6.2018

Tiger Woodsin jatkopaikka tiukalla US Openissa – Dustin Johnsonin ote pitää Shinnecock Hillsin kentällä

Tommy Fleetwood (66,-4) aamupäivän tähti kauden toisessa majorissa

Shinnecock Hillsin ensimmäinen reikä koitui Tiger Woodsin (78-72,+10) murheenkryyniksi Dustin Johnsonin (-4) ja Justin Thomasin (+4) kanssa pelaamillaan kahdella kierroksella.

Dustin Johnson (vas.) on kukkulan kuningas Shinnecock Hillsillä, Justin Thomas (kesk.) ja Tiger Woods (oik.) jäivät kahtena ensimmäisenä päivänä täysin maailmanlistan ykkösen varjoon. Kuva Getty Images

Woodsin kisa käynnistyi torstaina triplabogilla, perjantaina Woods töhri toistamiseen viheriön ympärillä ykkösellä, joka oli hänelle pelijärjestyksessä kymmenes. Tuloksena oli tuplabogi, eli ykkösen saldo oli viisi yli parin.  Muut 34 reikää hän pelasi viisi yli.

Mikäli jatkopaikka jää saavuttamatta, jossiteltavaa Tigerin tuloskortin sisällöstä  löydetään varmasti.

Woodsin mahdollisuudet jatkopaikan suhteen näyttivät jo menneen hänen oltua kaksi reikää ennen loppua 12 yli. Birdiet viimeisillä antavat vielä toiveenkipinää pelinsä jälkeen sijaluvulla 101 olleelle Woodsille.

US Openissa jatkoon pääsevät 60 parasta sekä samassa tuloksessa olevat. Tigerin sijoitus tulee paranemaan iltapäivän aikana, mutta rima jatkoonpääsyn osalta heiluu hänen osaltaan heiluu kovasti.

Viimeisissä kahdeksassa majorissaan Woods on karsiutunut neljästi. Tätä edelliset 69 tuottivat 14 ykköstilaa ja vain viisi karsiutumista.

Tommy Fleetwoodilla kuuden birdien kierros

Tulostaso paranee torstaista, jolloin paras tulos oli 69, huonoin 92.

Tigerin kanssa kiertänyt Dustin Johnson jatkoi vakuuttavaa esitystään. Neljän birdien ja yhden bogin myötä tuloskorttiin tuli 67, ja kolmen lyönnin johto ennen iltapäivää.

”Dustin on nyt keskittyneempi ja paremmin kontrollissa lyöntiensä kanssa kuin koskaan aiemmin”, ylisti hänen veljensä ja caddiensa Austin jo avauspäivän jälkeen.

Dustin Johnson avaukset draiverilla, spoonilla ja raudoilla ovat osuneet tarkasti (22/28) väyliin. Kuva: Getty Images.

Birdejä hän on tehnyt kahdeksan, joista perjantain neljäs ja viimeinen upposi pitkälti yli 10 metrin matkalta.

”Pelasin hyvin, mutta pystyn vielä parempaan”, tokaisi puolestaan Dustin Johnson medialle torstaina, osoittaen perjantaina sanojensa pitävyyden.

Englannin Tommy Fleetwood (75-66,+1) antoi esimerkkiä iltapäivän pelaajille siitä,  että vaisun avauskierroksen jälkeenkin on elämää.

Kuusi birkkua ja ja kaksi bogia toivat kovan nousun tuloslistalla. Edellisvuonna Fleetwood näytti jo osaamistaan valtameren takana sijoittumalla Meksikon WGCC-kilpailussa toiseksi ja US Openissa neljänneksi.

Tommy Fleetwoodin CV:lta puuttuu toistaiseksi voitto USA:sta. Major-voiton nappasi ensimmäisenään mm. Angel Cabrera. Kuva Getty Images.

Kuluvalta kaudelta on näyttönä jo toinen perättäinen voitto Abu Dhabissa ja muutamia top-10 sijoituksia USA:ssa.

Katseet kohdistuvat Ian Poulteriin, Justin Roseen ja supertähtien taisteluun jatkopaikasta

Ian Poulter (69,-1) lähti toiselle kierrokselleen asemasta, jossa hän oli ainoana Johnsonin uhkaajista alle parin. Justin Roselta (71,+1) odotetaan maanmiestään enemmän. Mahdollisuuksia on Fleetwoodin osoittamalla tavalla monilla muillakin torstaina epäonnistuneella pelaajalla.

Maailmanlistan kolmoseksi noussut Justin Rose on ennen toista kierrostaan Dustin Johnsonin ykköshaastaja. Kuva: Getty Images

Sääennuste lupaa iltapäivälle aamua tyynempää keliä ja mahdollisuuksia kovempaan tulostasoon.

Kasvojenpesun paikka on torstain tunareista etenkin Rory McIlroylla (+10), Jordan Spiethillla (+8) ja Phil Mickelsonilla (+7).

Shinnecock Hillsin kenttä muodostuu monelle tähdelle Waterlooksi. Sergio Garcia (+13), Adam Scott (+13), Jon Rahm (+15) sekä Martin Kaymer (+18) pääsevät aamupäivän kierrostensa jälkeen jo varmasti pakkailemaan tavaroitaan.

Listaan tulee varmuudella muitakin eturivin miehiä. Kääntäen tämän positiiviseksi, hyvä kierros perjantaina voi antaa siivet selkään avauspäivän epäonnistujista.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.