Kuninkaan paluu huipulle on tapahtumassa huomattavasti nopeammin kuin yleisesti uskottiin. Kuva: Getty Images
Kilpagolf | PGA Tour |
11.3.2018

Tiger Woodsin draiverissa ennätyksellinen vauhti Tampa Bayssa

Justin Rose, Brandt Snedeker ja Tiger Woods lähtevät sunnuntain kierrokselle lyönnin päässä superyllättäjä Corey Connersista.

Copperhead Coursella Innisbrook Resortissa vallitsi lauantaina ennätyksellisen tiivis ja odottava, jopa hurmoksellinen tunnelma. Yleisömeri kulki  Tiger Woodsin ja Brandt Snedekerin ryhmän perässä kannustaen villisti Tigeria, jonka peli kantoi loppuun asti.

”Yleisö oli äänekästä ja he tuntuivat pitävän näkemästään. Pelasimme molemmat tapahtumarikasta golfia”, Woods analysoi meteliä, joka oli desibeleillä mitattuna kovinta, mitä Valspar Championshipissa on kolmantena päivänä ikinä koettu.

Woods pelaa Tampa Bayn kupeessa sijaitsevassa Resortissa ensimmäistä kertaa PGA Tourin kisaa.

Viiden birdien ja yhden bogeyn myötä hän sai tuloksen 67, neljä alle. Woodsin viheriöosumien määrä on noussut kierros kierrokselta, lauantaina niitä kertyi jo 14. Mestari huudatti yleisöä eniten parilla näyttävällä nostollaan karheikosta viheriön vierestä, sekä aina upottaessaan putin.

Pallo pysyi avauksissa hyvin väylällä, metsikköön joutuessaan Woods oli lauantaina paitsi taitava jatkolyönneissään, myös onnekas.

Woods käytti draiveriaan edellispäivien tapaan vain kolme kertaa. Merkittävää on se, että hän otti nimiinsa PGA Tourin koko kauden ennätyksen mailanpään nopeudessa 14:n reiän avauksessaan.

Tämän teki siis sama mies, jonka uran kuviteltiin olevan jo ohi hänen edellisten paluuyritystensä päätyttyä ponnettomien esitysten jälkeen selkäleikkauksiin

Vauhtia draiverin osuessa palloon oli 129,2 mailia tunnissa ( 208 km/h). Woods on tällä mittarilla pärjännyt uskomattoman hyvin tuoreimman paluunsa jälkeen.

Tiger Woods on fyysisesti ja henkisesti lähellä yleisöään, kännykkäkamerat kuvaavat jokaisen suorituksen, eleen ja ilmeen. Kuva: Getty Images

”Vertaisin lyömistäni kuin uudella pyörällä ajamiseen. Minulla ei ole samaa liikkuvuutta kuin aiemmin, siksi haen uusia tuntemuksia svingiin ja lyöntejä, jotka poikkeavat nuorempana tekemistäni. Opettelen ja omaksun uutta ja huomaan kehittyväni”, Woods avasi golf.com -sivuston artikkelissa.

Yleisö kantaa Tigerin voittoon?

Sunnuntaina Woods sekä samat tulosluvut (70-68-67,-8) tauluun iskenyt Brandt Snedeker lähtevät kentälle klo 19.50 Suomen aikaa.  Justin Rose (-8) nousi kaksikkoa paremmalla kolmannen kierroksen tuloksellaan kärkipariin  Corey Connersin (-9) kirittäjäksi.

Justin Rosen noususta täydestä tuntemattomuudesta Open Championshipin voittotaistoon tulee kesällä kuluneeksi 20 vuotta.  Rose sijoittui 17-vuotiaana amatöörinä neljänneksi. Kuva: Getty Images

Connersin ote kierroksen aikana piti ihailtavan hyvin, hän johti parhaimmillaan kolmella lyönnillä.

Viimeiselle kierrokselle kanadalaiselle on ennakoitu lähinnä kiinniajettavan jäniksen roolia.

Copperhead Coursen kentällä  saattavat voittotaistossa oman lusikkansa sopppaan laittaa myös Patrick Reed (-6) sekä Sam Burns (-6)

Varmaa on ainoastaan se, että yleisö elää villisti mukana Woodsin jokaisessa lyönnissä ja tämän mahdollinen 80:s voitto PGA Tourilla synnyttäisi valtavat juhlat kaikkien aikojen kuuluisimman golfarin paluun kunniaksi.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.