26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Tiger Woods vahvisti osallistumisensa Miamin turnaukseen

Tiger Woods on valmis puolustamaan voittoansa Cadillac Championshipissä. Kuva: © Getty Images

Honda Classicin päätöskierrokselta kesken kaiken selkävaivaisena pois kävellyt Tiger Woods piti fanejaan muutaman päivän jännityksessä. Alaselän kivut olivat sitä luokkaa, että Cadillac Championshipin sivuuttaminen oli vielä alkuviikolla realistinen vaihtoehto. Nyt tämän skenaarion voi unohtaa, sillä Tiger ilmoitti turnauksen aattona puolustavansa kisan viimevuotista voittoaan Blue Monsterilla.

”Hoitoni on ollut fantastista”, Woods sanoi. ”Kykenen lyömään täysiä lyöntejä, ja olen normaalissa pelikunnossa.”

Woods ei ole tehnyt täysipituisia svingejä jätettyään Palm Beachin kesken neljännen kierroksen 13. reiällä. Hän on kuitenkin harjoitellut, pisimpien lyöntien ollessa n. 50 metrin pituisia. Woods ja hänen caddiensa Joe LaCava kävivät nuotittamassa kisakentän keskiviikkona iltapäivällä. Lyöntiharjoittelu sisälsi edelleen lähinnä chippejä ja putteja; iso vaihde päällä mennään vasta torstaina.

Doralin Blue Monster on ymmärrettävästi yksi hänen suosikkikentistään. Woods on voittanut siellä neljä turnausta, mutta Gil Hansen uudistamassa kentässä on hänellekin paljon uutta.

”Minulla ei ole aavistustakaan, mitä kenttä pitää sisällään”, hän sanoi kauden toisen World Tourin kisan aattona.

Woods starttaa avauskierrokselleen klo 19.39 Suomen aikaa Adam Scottin ja Henrik Stensonin kanssa.

Tigerilla on tällä viikolla muutakin mielessään kuin voiton puolustaminen Miamissa. Scott on hiljalleen repimässä Woodsin eroa umpeen maailmanlistan kärjessä. Mikäli Scott voittaa Cadillac Championshipin, eikä Woods sijoitu seitsemän joukkoon, nousee australialainen ensimmäistä kertaa urallaan World Rankingin ykköseksi.

Tigerin harjoittelu oli vielä keskiviikkona lähipelipainotteista. Kuva:  &copy Getty Images

Tigerin harjoittelu oli vielä keskiviikkona lähipelipainotteista. Kuva: &copy Getty Images

Tiger kertoi keskiviikkona lehdistötilaisuudessaan, kuinka paljon maailmanlistan kärkipaikka hänelle merkitsee – varsinkin noustuaan ”valtaistuimelle” takaisin Top 50:n ulkopuolelta.

”Se (ykköspaikka) tuntuu hyvältä, koska se on ansaittava. Useat täällä paikalla olevista kirjoittivat minun olleen jo ulkona kuvioista, mutta tässä sitä ollaan”, Woods heitti piikkiä lehdistön suuntaan.

Doralin kisan jälkeen Woodsin odotetaan pelaavan Arnold Palmerin kutsuturnauksessa, jonka hän voitti viime vuonna. Tämän jälkeen seuraava kisa lienee Masters. Woodsin mukaan harjoittelu palvelee paremmin kauden ensimmäistä major-turnausta varten kuin kilpailukierrokset.

”On tärkeätä löytää oikea tunne, ja se löytyy nimenomaan harjoittelemalla. Haluan olla vahva, terve ja täydessä iskussa pelatessani Augustassa.”

Woods sanoi lehdistötilaisuudessa, että erilaiset vammat ja vaivat kuuluvat ikääntyvän urheilijan elämään; niiden kanssa on vain opittava elämään. Tiger on kärsinyt urallaan kyynärpää-, selkä-, polvi- ja akillesjännevammoista. Hän tosin muistutti loukanneen selkänsä ensimmäisen kerran ollessaan yliopistossa.

”Tällaista se on urheilussa, jossa tehdään paljon toistoja. Ja sellaisessa lajeissa vammat toistavat itseään. Eikä loukkaantumisista toipuminen käy minulta enää yhtä nopeasti kuin nuorempana.”

Woodsin entinen valmentaja Hank Haney sanoi Tigerin viimeisimmän vaivan jälkeen, että hänen loukkaantumisalttiutensa saattaa johtua liian innokkaasta punttiharjoittelusta. Woods ei ole Haneyn kanssa samaa mieltä.

”Suurin osa lihaskuntoharjoittelustani on ennaltaehkäisevää. Olen itse asiassa nykyään vähemmän lihaksikas kuin olen tavannut olla.”

Lehdistön joukosta heitettyyn ehdotukseen joogasta, Woods vastasi: ”Se auttaa epäilemättä, mutta en ole siinä (joogassa) vaadittavassa kärsivällisyydessä parhaimmillani.”

Lähde: Tiger Woodsin lehdistötilaisuus (Cadillac Champinship), Sports Illustrated

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje