[11][17]

[11][17]

Tiger Woods pelaa PGA Tourin kaksi ensimmäistä playoff-turnausta

Tiger Woods tarvinnee hyvän sijoituksen joko ensimmäisessä tai toisessa playoff-kisassa päästäkseen Atlantan finaaliturnaukseen. Kuva: Getty Images

Woods kilpailee elokuussa ensimmäisen kerran kahtena peräkkäisenä viikkona puoleen vuoteen.

Tiger Woods vahvisti keskiviikkona osallistuvansa PGA Tourin kahteen ensimmäiseen playoff-kilpailuun Northern Trustiin ja BMW Championshipiin.

Openissa karsiutunut Woods on kilpaillut niukasti huhtikuussa voittamansa Masters Tournamentin jälkeen jättäen väliin muun muassa viime viikonvaihteessa Memphisissä käydyn WGC-sarjan turnauksen.

Hänet nähdään seuraavan kerran tositoimissa ensi viikolla Liberty Nationalilla New Jerseyssä, mistä hänen matkansa jatkuu Chicagossa pelattavaan toiseen pudotuspelikilpailuun.

Kyseessä tulee olemaan vasta toinen kerta kuluvan vuoden aikana, kun Tiger kilpailee peräkkäisinä viikkoina. Helmikuussa käydyssä Genesis Openissa hän oli 15:s ja Meksikon WGC-turnauksessa tuli kymmenes tila.

Woods voitti PGA Tourin finaalikilpailun Tour Championshipin viime vuonna, mutta tulee todennäköisimmin tarvitsemaan jommassakummassa kahdessa ensimmäisessä playoff-kisassa hyvän sijoituksen edetäkseen East Lakella pelattavaan päätösturnaukseen. Atlantan kilpailuun pääsee 30 eniten pisteitä kerännyt pelaajaa. Woods on FedEx Cupin pistetilastossa parhaillaan sijalla 27.

PGA Tourin pudotuspelit kokivat tälle kaudelle uudistuksen, kun aiemman neljän turnauksen sijaan playoffeissa pelataan vain kolme kilpailua, joita myös aikaistettiin. ”Runkosarjan” pistetilaston 125 parasta pääsee Northern Trustiin ja seuraavan viikon BMW Championshipiin otetaan 70 pelaajaa.

Tigerilla on hyviä muistoja molemmista kahden ensimmäisen playoff-turnauksen kentästä. Hän oli Liberty Nationalilla kakkonen vuoden 2009 ja 2013 pudotuspelikisoissa, ja saavutti Medinahilla kaksi ensimmäistä neljästä PGA Championship -voitostaan vuosina 1999 ja 2006.