Tiger Woods jättää Mastersin väliin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tiger Woods jättää Mastersin väliin

Tiger Woodsin menestyskulkua ovat viimeisten vuosien aikana jarruttaneet lukuisat selkävammat.Kuva Getty Images

Tiger Woodsin selkävamma osoittautui niin vakavaksi, että maailmanlistan ykkönen hakeutui lääkäriensä kanssa konsultoituaan leikkaukseen jonka suoritti Utahin osavaltiossa Charles Rich. Välilevyn pullistumasta johtuneista kivuista kärsineen Woodsin leikkaus onnistui hyvin, Tiger viestitti nettisivuillaan ja twiittien välityksellä olevansa optimistinen tulevaisuutensa suhteen.

”Nyt tuntuu vaikealta. Tavoiteltavanani on edelleen kahden loistavan pelaajan ( Sam Snead & Jack Nicklaus) ennätykset jotka toivon rikkovani jonain päivänä. Kuten olen useasti todennut, Sam ja Jack tekivät ennätyksensä pitkän uran tuloksena. Minun tavoitteeni on, että saisin pelata vielä useita vuosia”, joulukuussa 38-vuotta täyttänyt Tiger suunnitteli viestissään.

Woods on pelannut Mastersin joka ainut vuosi kaudesta 1995 alkaen. Ykköstiloja on neljä, joista viimeisin lähes yhdeksän vuoden takaa. Sam Sneadilla on kolme PGA Tourin voittoa (82/79) enemmän kuin Woodsilla, Nicklaus (18/14) on majorien ykköstiloissa vielä selkeästi edelllä.

NIcklaus saavutti viimeisen major-voittonsa Augustassa 46-vuotiaana keväällä 1986.

<a href=Sam Sneadi kutsuttiin aikanaan svingin kuninkaaksi. Yksityiselämä oli varsin vauhdikasta, mutta Snead heilui menestyksekkäästi nuorempiensa kiusana PGA Tourilla kuusikymppiseksi. Kuva Getty Images." src="/wp-content/uploads/2014/04/12061410033051.jpg">

Sam Sneadi kutsuttiin aikanaan svingin kuninkaaksi. Yksityiselämä oli varsin vauhdikasta, mutta Snead heilui menestyksekkäästi nuorempiensa kiusana PGA Tourilla kuusikymppiseksi. Kuva Getty Images.

Sam Snead on kautta aikojen vanhin PGA Tourin kisan voittanut pelaaja. Kaudella 1965 hän oli 52 vuoden , kymmenen kuukauden ja kahdeksan päivän ikäinen nostaessaan voittopokaalia Greensborossa.

Tiger Woodsin edellisestä major-voitosta tulee kesäkuussa kuluneeksi jo kuusi vuotta. Hänen polvensa oli varsin heikossa kunnossa 2008 US Openissa, jossa voitto heltisi vasta uusinnan jälkeen. Tuon kisan jälkeen Woodsin polvi operoitiin ja hän oli pois kisakentiltä yhdeksän kuukautta.

Kausi 2009 oli Tigerin osalta loistava paluu huipulle, hän ylsi ykköseksi PGA Tourilla kuusi kertaa, kausi huipentui vielä ykköstilaan Australiassa. Tämän jälkeen jälkeen marraskuun lopulla otsikoihin nousivat Woodsin parisuhdeongelmat. Hän palasi kisakentille vasta Mastersissa 2010 jossa sijoittui vaatimattomalla lyömisellä, mutta hyvällä tuloksentekotaidollaan neljänneksi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje