”Viides major” on todellinen jättipotti – Tiesitkö, mistä kaikesta Players Championshipissä pelataan? - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

"Viides major" on todellinen jättipotti – Tiesitkö, mistä kaikesta Players Championshipissä pelataan?

Rory McIlroy on voittanut Players Championshipin kerran. Olisiko tällä viikolla toisen voiton vuoro? Kuva: Getty Images

Vaikka The Players Championship ei major-statusta kanna, helpottaa sen voittaminen majorin metsästystä tuntuvasti.

Golfin huippupelaajat eivät himoitse urallaan mitään muuta niin paljon kuin major-kilpailun voittoa. Lajin neljä suurturnausta ovatkin nostettu ajan saatossa sellaiselle jalustalle, että niiden asemaa suurimpina ja kauneimpina yksilökilpailuina on mahdotonta horjuttaa.

Listalla heti seuraavana tulee Players Championship, jolla ei ole edellisten kaltaista statusta, joskin sitä kutsutaan hauskasti kauden ”viidenneksi major-kilpailuksi”.

Players ei turnauksena ja menestysvaateeltaan majoreille isosti kalpene. Koolla on 43 pelaajaa maailmanlistan top 50:stä. He takaavat TPC Sawgrassin Stadium Coursella sähköisen tunnelman. Vaikka Playersin mestarille ei major-titteliä heru, saavat Floridan Ponte Vedra Beachillä voiton ottaneet pelaajat melkoisen sulan hattuunsa.

DP World Tourilta suoraa pääsyä Playersiin ei ole.

Omaa kieltään PGA Tourin lippulaivaturnauksen arvostuksesta kertoo se, mikä voittajaa odottaa hulppean 4,5 miljoonan dollarin palkintosumman lisäksi. Kisan ykkönen saa kolmen vuoden automaattisen osallistumisoikeuden jokaiseen neljään major-turnaukseen sekä viiden vuoden pelioikeuden PGA Tourille. Luit oikein – melkoinen porkkana!

Kun voittajalle heltiää lisäksi 80 maailmanlistan ja 600 FedEx Cupin pistettä, voidaan todeta, että Players Championship tarjoaa oikeammin kuorma-autolavallisen verran porkkanaa.

Ovet Playersiin aukeavat, jos pelaaja täyttää yhden 14 voimassa olevista pääsykriteereistä. Suurin osa kilpailijoista on PGA Tourin edellisen kauden pistelistan parhaimmistoa. DP World Tourilta ei sen sijaan suoraa pääsyä Playersiin ole.

DPWT-pelaajalle paikka kilpailuun heltiää helpoiten raivaamalla tiensä maailmanlistalla top 50:een ennen kuin ilmoittautumisaika menee umpeen. Tänä vuonna tätä reittiä Euroopan pääkiertueen pelaajista onnistuivat hyödyntämään Uuden-Seelannin Ryan Fox sekä Australian Min Woo Lee.

Helpolla paikka turnaukseen ei aukea. Kisa on pelattu vuodesta 1974 lähtien, mutta suomalaispelaajia mukana ei vielä ole nähty.

Turnauksen menestynein pelaaja on Jack Nicklaus kolmella voitollaan. Fred Couplesilla, Steve Elkingtonilla, Hal Suttonilla, Davis Love III:lla ja Tiger Woodsilla on kullakin kaksi ykköstilaa.

Vuoden 2022 kilpailun voitti Cameron Smith lyönnillä ennen Anirban Lahiria. Paul Casey täydensi kärkitrion. Koko kolmikko on sittemmin siirtynyt LIV-kiertueelle, eikä heillä ole tätä nykyä pääsyä PGA Tourin järjestämiin turnauksiin.

Torstaina alkavan kilpailun menestyssuosikkien joukkoon nousevat Rory McIlroy, Scottie Scheffler, Max Homa sekä Jon Rahm.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje