26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Thompsonille viides voitto LPGA Tourilla

Lexi Thompson kuittasi voitollaan 300 000 dollarin tienestit ja paikan maailmanlistalla (8:s) kymmenen joukossa. Kuva: Getty Images

”Yritin olla vain kärsivällinen”, sanoi Lexi Thompson (-18) noustuaan neljän lyönnin takaa-ajoasemasta Meijer LPGA Classic –turnauksen voittajaksi. ”Keskityin koko päivän totaalisesti vain omaan peliini.”

Floridasta kotoisin oleva 20-vuotias pelaaja löi Blythefield Country Clubilla käydyn kilpailun finaalikierroksella tuloksen 65, mikä takasi hänen viidennen ykköstilansa naisten Yhdysvaltain kiertueella. Thompsonin edellinen voitto oli peräisin viimevuotisesta Kraft Nabisco Championshipistä.

”Kun olin 10 alle –tilanteessa asetin tavoitteekseni pelata 20 alle. En ihan päässyt siihen, mutta päähuomio oli omassa pelissä, lyöntejä ennen toteutettavissa rutiineissa ja siinä, että pidin hauskaa lyöntien välillä. Uskon että siinä oli voiton avaimet.”

Neljän lyönnin karkumatkalla 54 reiän jälkeen ollut Lizette Salas jakoi Gerina Pillerin (puoliso Martin Piller pelaa Web.com Tourilla) kanssa toista sijaa. Eroa Thompsoniin jäi yksi lyönti.

Thompsonin pelissä oli kahdella viimeisellä reiällä pieniä haparoimisen merkkejä, mutta hän ei sortunut loppusuoralla 17:n bogia suurempaan katastrofiin.

”Kutsuin caddieni luokseni ennen 18. reiän ensimmäistä puttia, jotta hän saisi tilanteen hieman vapautuneemmaksi. Hän sanoi jotain ihan aiheen vierestä, ja se sai minut nauramaan. Sen jälkeen kahden putin par ei tuntunut ollenkaan vaikealta.”

Thompson teki kauden ulkopuolella yhteistyötä Jupiterissa, Floridassa asuvan valmentajan John Denneyn kanssa, joka on erikoistunut mentaalisen puolen asioihin.

”Hänen avullaan opin ottamaan kentällä rennosti ja pitämään hauskaa. Siitä oli valtavasti apua.”

Kisan paras eurooppalainen, Saksan Caroline Masson (-8) oli vasta 16:s. Pohjoismaalaisista Ruotsin Pernilla Lindberg (-7) päätyi sijalle 22.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje