3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Thompson major-voittajien joukkoon

Lexi Thompson kylpi caddiensa kanssa Poppie's Pond -lammessa voiton kunniaksi. Kuva: © Getty Images

Kauden ensimmäisen major-turnauksen voitosta odotettiin sunnuntaina tiukkaa taistelua, mutta toisin kävi. Lexi Thompsonin (-14) peli oli päätöskierroksella sen verran jämäkkää, ettei Michelle Wie pystynyt vastaamaan siihen kilpailun kriittisimmällä hetkellä. Eroa 19-vuotiaan Thompsonin ja Wien välille jäi kolme lyöntiä.

Thompsonin voitto perustui ulosmenon vahvaan esitykseen. Hän teki etuysillä neljä birdietä, ja pahimmat uhkaajat putosivat saman tien kelkasta. Sisääntulossa Thompsonin ei tarvinnut enää esittää ihmeitä; yhdeksän paria johti päivän kovimpaan kierrostulokseen 68.

”Tämä on unelmien täyttymys”, Thompson sanoi. ”Tässä on syy, miksi olen tehnyt niin lujasti töitä. Yksi tavoitteistani oli voittaa major-turnaus tällä kaudella. Olen aina nähnyt itseni Kraft Nabiscon voittajana. Tämä on valtava kunnia kilpailun historian tuntien.”

Kraft Nabisco Championshipin rituaaleihin kuuluu perinteisesti voittajan kastautuminen 18. viheriön läheisyydessä olevassa Poppie’s Pond -lammessa.

<a href=Lexi Thompson on USA:n naisgolfin uusin keulakuva: Kuva: &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/04/14040709001243.jpg" width="212">

Lexi Thompson on USA:n naisgolfin uusin keulakuva: Kuva: &copy Getty Images

Toiseksi sijoittunut Wie käytti sunnuntaina draiveriaan vain neljä kertaa. Muutenkin pidempilyöntinen Thompson sai näin avauksissa melkoisen edun Wie’hen nähden. Eroa kaksikon välisissä avauksissa oli paikoin 50 metriä.

”Pysyttelin pelisuunnitelmassani, ja pelasin mielestäni oikein”, Wie sanoi. ”Mutta kuka tietää? Toisesta näkökulmasta sitä tekisikin jotain siellä ja toista täällä, ja upottaisi pitkän putin. Sellaista golf on. En vain saanut tänään mitään aikaiseksi.”

”Lexi pelasi tänään häikäisevän hyvin. Varmasti parasta peliään, mitä olen häneltä koskaan nähnyt. Hän teki mitä halusi, ja löi palloa niin hienosti. Olen todella ylpeä ja onnellinen hänen puolestaan”, Wie jatkoi.

Thompsonista tuli sunnuntaina LPGA Tourin historian toiseksi nuorin major-voittaja. Ennätystä pitää hallussaan Morgan Pressel, joka oli voittaessaan Mission Hillsissä 18-vuotias.

Thompsonille voitto oli naisten Yhdysvaltain kiertueella neljäs. Ensimmäinen tuli 16-vuotiaana Alabamassa kaudella 2011. Kaikkien aikojen nuorin voittaja LPGA Tourilla on Lydia Ko, joka vuonna 2012 vei nimiinsä Canadian Openin. Uusiseelantilainen oli tuolloin 15-vuotias.

Wie, 24, pelasi Kraft Nabisco Championshipin jo 12. kerran. Oltuaan vuoden 2003 kisassa yhdeksäs, hän oli vain 13-vuotias. Hänellä on koossa kiertueelta kaksi voittoa vuosilta 2009 ja 2010. Tällä kaudella Wie on pelannut kuusi turnausta, ja sijoittunut näistä jokaisessa 16 joukkoon.

Kolmanneksi sijoittunut Stacy Lewis (-7) oli Thompsonin ohella ainoa, joka pelasi molemmat viikonlopun kierrokset alle 70 lyönnillä. Azahara Munoz ja Charley Hull (-4) jakoivat seitsemättä sijaa parhaina europpalaisina.

Minjee Lee (par) oli 24:s ja viime vuoden voittaja Inbee Park (+4) 38:s.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje