The Open on peruuntumassa kokonaan, sillä järjestäjille se on tuottoisampaa kuin siirto toiseen ajankohtaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

The Open on peruuntumassa kokonaan, sillä järjestäjille se on tuottoisampaa kuin siirto toiseen ajankohtaan

Tilanne saattaa pian olla se, että kaikki neljä miesten majoria on peruutettu tai siirretty.

Tennisässä Roger Federer vuodatti tällä viikolla sosiaalisessa mediassa pettymystään, kun maailman perinteisin tennisturnaus, Wimbledon, päätettiin jättää pelaamatta koronaviruspandemian takia. Samanlaisia reaktioita saattaa olla luvassa golfhuipuilta, sillä tummat pilvet kerääntyvät myös The Openin ylle.

Ja jos The Open peruutaan, se perutaan kokonaan sen sijaan, että se siirrettäisiin toiseen ajankohtaan, kuten muiden jo peruttujen majoreiden kanssa on toimittu.

The Open on suunniteltu pelattavaksi 12.–19. heinäkuuta Royal St. Georgesin kentällä Englannissa, Lontoon itäpuolella. Toivoa siis on, sillä Wimbledon olisi käynnistynyt kahta viikkoa aikaisemmin 29. kesäkuuta.

Golf Digest ehti jo kirjoittaa The Openin peruuntuvan. Media kertoi saaneensa tietonsa sisäpiiriin kuuluvalta lähteeltä. R&A reagoi välittömästi ja kiisti tehneensä päätöstä peruuttamisesta. Jos politiikasta jotain voi oppia, niin sen, että kiistäminen tarkoittaa usein myöntämistä, mutta viiveellä. Jos arvio pitää nytkin paikkansa, ilmoittaa R&A pian peruuttavansa kilpailun.

Miksi sitä ei sitten siirrettäisi toiseen ajankohtaan?

”R&A on parhaiten vakuutettu golfkilpailu maailmassa. Heillä on vakuutus peruutuksen varalle. Enkö minä osaa nähdä golfia pelattavan ennen elokuuta”, nimetön lähde kertoo Golf Digestin artikkelissa.

Ilmoitus peruutuksesta pitää tehdä vakuutuksessa olevaan määräaikaan mennessä. Määräaikaa lähde ei sentään tiedä. Vakuutuksen takia R&A:n on taloudellisesti järkevintä perua kisa kokonaan sen sijaan, että se pelattaisiin myöhemmin kuluvana vuonna.

The Openia ei pelattu Toisen maailmansodan aikana vuosina 1940–1945, mutta sen jälkeen kilpailua ei ole peruutettu kertaakaan. Jos The Open nyt peruutetaan, olisi US Open ainoa miesten major, jota ei ole vielä virallisesti siirretty tai peruutettu. Tilanne on kuitenkin New Yorkin alueella, jossa kisa pelataan, niin katastrofaalinen koronaviruspandemian suhteen, että kilpailun pelaaminen aikataulutetusti on enemmän kuin epätodennäköistä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje