Texasin kisan komea palkintokaara olisi kuin luotu itävaltalaishuipulle, mutta sen voittaminen vaatii häneltä kovan tempun   - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Texasin kisan komea palkintokaara olisi kuin luotu itävaltalaishuipulle, mutta sen voittaminen vaatii häneltä kovan tempun  

"Tuollahan se Firebird olisi", taitaa Matthias Schwab tuumailla. Hän kuitenkin tarvitsee lauantaina hurjan tuloksen noustakseen kamppailemaan kisan voitosta. Kuva: Getty Images

Pontiac Firebird Trans Amin avaimet eivät näillä näkymin sujahda Matthias Schwabin taskuun.

Auton kauneus on katsojan silmissä, ja kuka mistäkin tyypistä, merkistä ja mallista pitää, mutta vuoden 1979 Pontiac Firebird Trans Am on hieno menopeli, varsinkin kun se on laitettu uudenveroiseksi. Konepellin alla muriseva General Motorsin Crate LS3 Small-Block V-8-moottori tuottaa 430 hevosvoimaa, joten tehotkin ovat kohdallaan.

Tällainen auto on tänä vuonna luvassa palkinnoksi Fort Worthissa meneillään olevan PGA Tourin turnauksen, Charles Schwab Challengen voittajalle.

Auton sisä- ja ulkopuolelle useaan paikkaan on upotettu kilpailun sponsorin mukaisesti nimi ”SCHWAB”, joten auto ei luonnollisesti voisi sopia paremmin kenellekään muulle turnauksessa olevalle pelaajalle kuin Matthias Schwabille.

Firebird on ajettu Colonial Country Clubin kentän 10. reiän lyöntipaikan viereen. Siispä yksikään paikallaoleva ei ole voinut välttyä näkemästä ajokkia.

”Olen huomannut auton, näyttäähän se todella upealta. Eikä turnauksen nimikään ole hassumpi. Minulla on lisäksi kannustusjoukoissa college-vuosien kavereita, joten kyllä täällä kelpaa olla”, sanoi Nashvillessä sijaitsevasta Vanderbilt Universitystä viisi vuotta sitten valmistunut Schwab.

Colonial Country Clubin maltillisen pituinen kenttä sopii Schwabin kaltaiselle taitavalle puttaajalle. Hän ei kuulu kiertueen pitkälyöntisimpiin pelaajiin, joten siinäkin mielessä itävaltalainen pelaa mieluisallaan areenalla.

Schwabilla on lukuisista vahvoista esityksistään huolimatta vielä voittotili avaamatta ammattilaiskentillä.

Matkassa on voiton ja palkintoauton kannalta vain pieni mutka. Schwab on sukunimikaimansa nimikkokilpailussa 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa par, jolla heltiää vasta jaettu 51. sija. Eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä, joten hänen on paineltava lauantain kierroksella lujaa päästäkseen mukaan kärkikahinoihin.

Charles Schwab Challengen voittaja poistuu sunnuntaina tällaisella autolla Colonial Country Clubin maisemista. Kuva: Getty Images

Schwabilla, 27, on lukuisista vahvoista esityksistään huolimatta vielä voittotili avaamatta ammattilaiskentillä. Hän pelasi kolme vuotta DP World Tourilla, josta siirtyi täksi kaudeksi PGA Tourille. Nousun takasi onnistuminen syksyllä USA:n kakkoskiertueen Korn Ferry Tourin finaalisarjan kilpailuissa.

Hiihtourheilusta tutusta Schladmingin kaupungista kotoisin oleva pelaaja on saanut jalkansa ”jenkkitourille” hyvin oven väliin, sillä koossa on tältä kaudelta jo kolme top 8 -sijoitusta. Paras PGA Tour -sijoitus on peräisin kuitenkin vuodelta 2020, jolloin hän sponsorin kutsumana ylsi Barracuda Championshipissä kolmanneksi. DP World Tourilla Schwab on sijoittunut parisenkymmentä kertaa top 10:een.

Charles Schwab Challengen kärjessä ei ole enää samanlaista tungosta kuin ensimmäisen päivän jälkeen. Kahdeksan pelaajan sijaan paalupaikkaa jakaa nyt kolme pelaajaa: Scott Stallings, Beau Hossler ja Scottie Scheffler (-9). Heillä on yhden lyönnin etumatka neljäntenä kärkkyvään Patrick Reediin.

Major-voiton jälkeinen kilpailu ei usein ole pelaajalle erityisen menestyksekäs. Viime vuonna Phil Mickelson karsiutui PGA Championshipin jälkeisessä Fort Worthin turnauksessa ja näin kävi tällä viikolla myös Justin Thomasille.

Muita nimekkäitä karsiutujia olivat muun muassa Abraham Ancer, Kevin Kisner, Justin Rose, Will Zalatoris sekä Billy Horschel.

Mitä auton Charles Schwab Challengessa voittaneet pelaajat ovat sitten tehneet kaaroilleen? Esimerkiksi Kevin Na antoi vuonna 2019 vastaanottamansa jäätikönsinisen vuoden 1973 Dodge Challengerin caddielleen. Kian viimevuotinen voittaja Jason Kokrak on puolestaan pitänyt vaaleansinisen vuoden 1946 Dodge Power Wagonin itsellään. Hän on kertonut vievänsä katseita keräävällä autollaan lapsiaan kouluun.

Lue seuraavaksi: Maailman ykkönen kidutti itseään katsomalla majoria televisiosta, ja löi Texasissa laatua tauluun

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje