26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Tekevätkö LET:n suomalaiset juhannustaikoja Hollannissa?

Ursula Wikström on tienannut tällä kaudella neljässä LET:n kilpailussa yhteensä 42 000 euroa. Kuva: LET/Tristan Jones

Seitsemän suomalaista tavoittelee viikonvaihteessa menestystä Amsterdamin International Golf Clubilla perjantaina käynnistyneessä Deloitte Ladies Openissa. Suurimmat odotukset kohdistuvat UrsulaWikströmiin, joka on ollut vuoden ensimmäisellä puoliskolla koko joukon valovoimaisin pelaaja.

”Alkukaudella tapahtui paljon hyvin asioita, sijoituin Kiinassa kaksi kertaa kymmenen joukkoon”, Wikström sanoi alkuviikolla Hattulassa pelatun ammattilaisten shoot out –kilpailun yhteydessä. ”Kausi on kuitenkin vasta käynnistymässä kunnolla, sillä kisoja on ollut aika vähän.”

Hattulan tapahtumaa Wikström piti hyvänä ja rentouttavana välipalana lähestyvien kilpailukiireiden alkaessa. ”Ehdottomasti mukava kokemus, voisin ihan hvyin tulla mukaan ensi vuonnakin. Tässä vaiheessa sitä on silti mahdotonta sanoa.”

Tällä viikolla Hollannissa pelattavassa kisaan Wikström ei halunnut asettaa sijoitustavoitteita. ”En yleensäkään ajattele sellaisia asioita etukäteen. Lähden pelin kautta turnauksiin; mitä paremmin kentällä sujuu sitä korkeampi on sijoituskin.”

Espoolaisen mukana kisakentillä nähdään aika ajoin myös oma aviomies Mika Wikström, joka työskentelee Suomen Golfliitossa kilpailukoordinaattorina. ”Mika toimii tällä kaudella caddienani noin kymmenessä turnauksessa, seuraavan kerran Skotlannissa. Hänestä on paljon apua, kun tunnemme toisemme niin hyvin. Se on ehdottomasti bonus”, LET:n rahalistalla sijalla 13 oleva Wikström sanoi.

Noora Tamminen oli viime kauden tulokkaita, ja lopulta myös paras suomalainen LET:n rankingissa. Tämän vuoden pelit eivät ole sujuneet Tammer-golfin kasvatilta yhtä hyvin.

”En ole ollenkaan tyytyväinen kauden esityksiini. Tasaisuus on puuttunut”, Tamminen sanoi.

Noora Tamminen odottaa itseltään parempia otteita kauden toisella puoliskolla. Kuva: LET/Tristan Jones

Noora Tamminen odottaa itseltään parempia otteita kauden toisella puoliskolla. Kuva: LET/Tristan Jones

Taustalla on pitkälti vanha polvivamma, jonka ehdoilla hän on yrittänyt rakentaa lyöntiään yhteistyössä valmentaja Petteri Nykyn kanssa. ”Olemme koittaneet etsiä sellaista tapaa lyödä, minkä polvi kestäisi paremmin.”

Tamminen, kuten muutkin LET:n suomalaiset aikovat olla mukana kattavasti kauden jälkipuoliskon kisoissa. ”Women’s British Openiin pääsy edellyttäisi voittoa jossain lähiviikkojen kisassa. Olisi tietysti hienoa päästä sinne mukaan. Mutta ahkerasti on tarkoitus kiertää turnauksissa. Myös Vihdin LETAS-kilpailu on merkitty kalenteriin.”

Krista Bakker pelaa tällä kaudella rajallisella kategorialla naisten Euroopan kiertueella, siksi hän on pelannut LET:llä vasta kaksi turnausta. ”Pääsin cutista molemmissa kisoissa”, turkulaistunut Bakker sanoi.

”Mutta onhan turnauksia ollut liian vähän, olen sitten pelannut vastapainoksi kakkoskiertueen (LETAS) kisoja. Se hyvä puoli tässä on, että treenattua on tullut kunnolla. Olin myös Kytäjän olympialeirillä, joten tästä on hyvä lähteä kohti Hollantia.”

Hollannissa pitkään asuneena ja sikäläistä kieltä hallitsevana Bakker sanoi lähtevänsä tiistaina ikään kuin toiseen kotimaahansa. ”On Hollannissa pelaamisessa ihan oma latauksensa. Toivottavasti se auttaa tällä viikolla myös menestykseen.”

LET:n re-ranking asetetaan Tsekin turnauksen jälkeen, ja Bakker toivoi, että sen jälkeen hänelle avautuisi paikka kolmeen-neljään pääkiertueen turnaukseen.

Muut Amsterdamiin kilpailuun osallistuvat suomalaiset ovat: Minea Blomqvist-Kakko, Linda Henriksson, Elina Nummenpää ja Marika Voss.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje