Teittistä tarvitaan jälleen - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Teittistä tarvitaan jälleen

Arto Teittinen on Vanajanlinnan EM-joukkueturnauksen päätuomari.

Arto Teittinen on tullut viime aikoina tutuiksi aina valtakunnallisia aviiseja myöden. Ja ihmekös tuo. Hänen sääntötuntemuksensa tiedetään sen verran jämäkäksi, että kysyntää on riittänyt jo kahteen major-turnaukseen, viimeksi kesäkuussa pelatussa U.S. Openissa.

Nyt Teittinen on taas kotimaassa, ja täällä hänet pitää kiireisenä Finnish Tour, SM-kilpailut ja ensimmäisen kerran Suomessa pelattava miesten EM-joukkueturnaus. Jyväskyläläinen seurasi maanantaina Vanajanlinnassa levollisena kiireisen kisaorganisaation häärimistä.

”Meillä (tuomareilla) on jo selvät sävelet, nyt on hyvä hetki nauttia auringosta ja lämmöstä”, Teittinen sanoo. ”Huomenna sitten laitetaan kisailme kasvoille klo 7.30.”

Hän on ehtinyt jo sen verran kiertää reviiriään golfautolla, ettei kentän kisaviritys ole jäänyt huomaamatta.

”Onhan täällä aina paikat tip top ja nätin näköistä. Kyllä tuolla kelpaa pelata. Kuulin jostain, että viheriöiden leikkuukorkeus olisi 1,8 millimetriä. Kuulostaa hurjan matalalta, mutta eivät griinit erityisen nopeilta vaikuttaneet. Mittasin tänään stimpmeter-lukemaksi yhdeksän.”

Isommissa kisoissa pelaajia houkutellaan pitämään pallonsa paremmin väylällä, kasvattamalla karheikot pidemmiksi. Teittisen havainnon mukaan Vanajanlinnassa aiemmin pelatussa Challenge Tourin kilpailussa ja miesten henkilökohtaisessa EM-turnauksessa raffit olivat pidemmät ja vaikeammat.

”Siltä se näyttää. Onhan tässä vielä päiviä aikaa kasvattaa niitä. Toivoisin, että karheikot olisivat loppuviikon peleissä työläämmät.”

Kysyttäessä Suomen joukkueen menestysmahdollisuuksia, Teittinen ei viran puolesta halua arvioida yhdenkään maan sijoituksia: ”Enkä itse asiassa pysty edes nimeämään Suomen kaikkia kuutta pelaajaa. Nimimuisti on mitä on. Sen voin sanoa, että paras voittakoon.”

Teittinen on oikeassa. Tuomarin tehtävänä ei ole miettiä pelaajien suorituksia. Avuksi hän haluaa olla kaikille, silloin kun sääntöexperttiä paikalle tarvitaan – oli pelipaidan väri mikä tahansa.

<a href=Mika Wikström huolehtii turnauksen juoksevista asioista isommassa mittakaavassa." src="/wp-content/uploads/2014/07/14070720394443.jpg" width="505">

Mika Wikström huolehtii turnauksen juoksevista asioista isommassa mittakaavassa.

Kilpailun päätuomariksi nimitetyn Teittisen lisäksi EM-kisoissa operoi kolme muuta suomalaista ”oikeudenjakajaa”.

Islantilaisen kilpailunjohtajan oikeana kätenä kisoissa toimivat Golfliiton kilpailukoordinaattori Mika Wikström ja kilpailupäällikkö Juha Juvonen. Molemmat ovat vakuuttuneita että Hämeenlinnassa nähdään tällä viikolla hyvä ja laadukas golfturnaus.

”Sää muuttui kuin tilauksesta kesäiseksi. Olisi toki saanut jo vähän aiemmin lämmetä, kentällä on vielä paikka paikoin varsin kosteita kohtia”, Juvonen sanoo.

”Näissä olosuhteissa tulee varmasti kovia tuloksia”, Wikström miettii. ”Pelaajat uskaltavat hyökätä alkupäivinä rohkeammin lipulle, mutta miten on viikon edetessä.”

”Viimeisinä pelipäivinä kenttä voi olla ihan toisenlainen, jos helteet jatkuvat sinne saakka. Lisäksi tuulinen sää voi muuttaa viheriöiden ja niiden seudun pinnat huomattavasti kovemmiksi. Veikkaan, että silloin wedgepeli ja chipit ovat isossa roolissa”, Juvonen sanoo.

”Turnauksen perustaminen on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Rakenteet ja kaikki muu tarpeellinen on sillä mallilla, että tiistain ensimmäistä starttia voidaan odottaa rauhallisin mielin”, Wikström toteaa.

”Kaikki 16 joukkuetta on saatu hyvin kotiutetuksi Hämeenlinnaan, joten pian on aika antaa vuoro itse pelaajille”, Juvonen päättää.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje