Tässäkö golfin älyttömin sääntö? Katso video - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tässäkö golfin älyttömin sääntö? Katso video

Hyönteisen yli putannut Paul Casey kamppailee viikonvaihteessa Saksan ET-kisan voitosta. Kuva: Getty Images

Paul Caseyn par-putti Hampurin ET-kisan toisella kierroksella olisi pitänyt uusia yllättävän säännön vuoksi.

Huippugolfissa on nähty vuosien varrella monenlaisia sääntötulkintoja, mutta Hampurissa meneillään olevan Euroopan kiertueen turnauksen toisella kierroksella nähtiin yksi tämän vuoden erikoisimmista tapauksista.

Tavallinen tv-katsoja saati yleisön joukossa ollut golfin ystävä tuskin huomasi mitään erikoista Paul Caseyn upotettua parimetrisen par-puttinsa Green Eagle -kentän kahdeksannella viheriöllä – mikäli reiän vasemmasta reunasta sisään menneen pallon ”kunniakierrosta” ei oteta huomioon.

Kiertueen päätuomari John Paramor valaisi asiaa saavuttuaan tuloskorttien tarkistushuoneeseen, missä Casey ja hänen pelikaverinsa Patrick Reed ja Richard McEvoy odottelivat päästäkseen allekirjoittamaan korttinsa.

Paramor näytti kännykästään videon, missä Caseyn kahdeksannella viheriöllä kohti reikää etenevä pallo vierii hyönteisen päältä.

Euroopan kiertueen Twitterissä julkaisemallaan videolla Casey kertoo Paramorin selvityksestä valistuneena, että jos pelaaja tiedostaa osuneensa viheriöllä eläimeen, joksi myös hyönteinen luokitellaan, hänen on uusittava lyöntinsä.

Koska Casey ei tiennyt osuneensa mainittuun hyönteiseen, hänelle ei tullut tilanteesta seuraamuksia.

”En tiedostanut osuneeni hyönteiseen, joten asia on osaltani kunnossa. Ja pitäähän meidän suojella muurahaisia, mehiläisiä ja muita.”

Golfin säännöt sisältävät uudistuksestaan huolimatta edelleen yllättäviä ja mielenkiintoisia pykäliä. Videolta välittyvän kertomuksen perusteella sääntötulkinta vaikutti olleen myös Caseylle uusi tuttavuus.

Nähtäväksi jää, johtaako mainittu tapaus jatkossa ”hyönteisuusintoihin”. Luvassa voi olla kirjaviakin tilanteita, etenkin silloin jos tapauksesta ei löydy tarkkaa kuvamateriaalia.

Maailmanlistan 17:s on Porsche European Open -kilpailussa neljäntenä pelattuaan kolmatta kierrosta neljä reikää. Eroa kärkipaikalla jatkavaan Skotlannin Robert MacIntyreen on kolme lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • golftintti says:

  Monta kertaa näkee kun pelaaja tai caddie käy varovaisesti siirtämässä hyönteisen pois greeniltä. Niin mekin tehdään, yksi elämä kaikilla!

 • KL1 says:

  Otsikko on mielestäni kovin kummallinen. Sääntöuudistuksen myötä tästä nimenomaisesta säännöstä tuli paljon mielekkäämpi kuin mitä se oli aikaisemmin. Vielä viime vuonna hyönteiseen osuminen oli vain ’rub of the green’ ja hyönteisen aiheuttama ohi mennyt putti piti vain hyväksyä. Nyt säännöstä on tehty tarkoituksella hyvin johdonmukainen ja kaikkiin eläviin olentoihin osunut lyönti on uusittava rangaistuksetta.

 • Sorsa says:

  Mitäköhän Herra Kuivasaaren mielestä tilanteessa sitten pitäisi tehdä? Putti osuu greenin yli kirmaavaan oravaan tai kettu pinkaisee varastamaan liikkeellä olevan pallon, jatketaan peliä sieltä minne pallo päätyi?

  Mielestäni tuo vasta olisikin käsittämättömän epäreilua ja tyhmää.