[10][12]

[10][12]

Tarkasti pelannut Kalle Samooja European Tourilla kolme lyöntiä top 5:stä

Kalle Samooja ylsi kelpo suoritukseen Omanin ET-kilpailun avauspäivänä. Kuva: Getty Images

Muiden suomalaisten on kiristettävä tahtia perjantaina yltääkseen Omanin turnauksen jatkokierroksille.

Kalle Samooja esitti tasapainoista golfia Muscatissa Omanissa käynnistyneen European Tourin kilpailun ensimmäisenä päivänä. Hän pelasi avauskierroksella tuloksen 71 (-1), mikä oikeuttaa jaettuun 38. sijaan.

Samooja teki viidennellä (kentän 14.) reiällä bogin, mutta tähän virheet myös jäivät. Hän nousi seitsemännen (kentän 16.) reiän birdiellä tilanteeseen par ja teki vielä toisella kenttäpuoliskolla yhden birdien.

”Ihan jees nykäisy pienen breikin jälkeen. Lyöminen oli varsin hyvää koko päivän. Greini (ruohon kasvusuunta) teki puttaamisesta
haasteellista, vaikka läjän hyviä putteja löinkin. Jatketaan tästä huomenna”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Turkulainen lähtee toiselle kierrokselle mukavista asemista, sillä eroa johdossa olevaan Italian Guido Migliozziin (-6) on viisi lyöntiä. Tasaisessa kilpailussa viidettä sijaa jakavat pelaajat ovat kolmen lyönnin päässä, joten perjantain vahvalla esityksellä Samoojalla on kaikki edellytykset kavuta kärjen tuntumaan.

Muut suomalaiset ovat parin kohdalle asettuneen ennustetun karsintarajan alapuolella. 72. sijaa jakava Mikko Korhonen oli kierrostaan vielä 15 reiän yhden alle, mutta tämän jälkeen tulleet kaksi peräkkäistä bogia muotoilivat tulokseksi 73 (+1).

”Varsin hyvää peliä tänään, raudat alkavat olemaan vanhassa tutussa iskussa. Pari vinoa draivia maksoi pari bogia. Putti tuntui hyvältä koko päivän, ei vaan ihan uponnut vielä. Hyvää tekemistä”, Korhonen sanoi.

Sami Välimäki käytti yhden birdien ja kolme bogia sisältäneeseen kierrokseensa 74 (+2) lyöntiä ollen Al Mouj -kentällä pelattavassa kilpailussa jaetulla 101. sijalla.

Suurimmat ongelmat torstaina oli Tapio Pulkkasella, joka selvitti vielä etuysin (10–18) +1-tahdissa. Jatkossa ”Hattu-Tapion” meno oli tuskaista, ja hänelle kirjattiin toiselle kenttäpuoliskolle peräti viisi bogia. Kun birdie-tilikään ei auennut, jäi hänen tuloksekseen 78. Sijaa 142 jakavan Pulkkasen takana on tässä vaiheessa vain kolme pelaajaa.

Viime vuonna kaksi kilpailua Euroopan kiertueella voittaneella Migliozzilla, 23, on lyönnin etumatka Etelä-Afrikan Brandon Stoneen, Korean Taehee Leehen sekä 18-vuotiaaseen tanskalaislupaukseen Rasmus Højgaardiin.

Højgaard on jo saanut merkinnän kuluvan kauden voittosarakkeeseen oltuaan joulukuussa käydyn Mauritiuksen kisan ykkönen. Suomalaiset kilpagolfin ystävät muistavat puolestaan Leen viime toukokuussa pelatun Asian Tourin kilpailun uusinnasta, missä hän erikoisten puttikommervenkkien jätti Janne Kasken ”hopealle”.

Kisan ulkopuolelle koronaviruskaranteenin vuoksi jo kertaalleen jätetty italialaiskaksikko Lorenzo Gagli-Edoardo Molinari päästettiin viime hetkellä kentälle, kun ensi mainitun virustesti osoittautui negatiiviseksi. Gagli (T13) on 17. reiän jälkeen tilanteessa -3 ja Molinari (T25) majailee hänestä lyönnin perässä.

Lue seuraavaksi: Koronaviruskaranteeniin asetetut ET-pelaajat pääsivät sittenkin Oman Openiin