[6][5]

[6][5]

Tapio Pulkkasen kova kilpakumppani Erik van Rooyen nappasi ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla

Erik van Rooyen tuuletti antaumuksella uransa ensimmäistä voittoaan Yhdysvaltain kiertueella. Kuva: Getty Images

Viikonvaihde oli todellista ensikertalaisvoittajien juhlaa kansainvälisillä kiertueilla.

Tapio Pulkkasen kanssa kovaa kamppailua useissa kilpailuissa Challenge Tourilla kaudella 2017 käynyt Erik van Rooyen avasi sunnuntaina voittotilinsä PGA Tourilla. Kyseessä oli samaan aikaan Memphisin WGC-kilpailun kanssa käyty ”sivuturnaus” Barracuda Championship, joka pelattiin eräänlaisena pistebogeykilpailuna.

Yhteensä 50 pistettä koonnut eteläafrikkalainen jätti Truckeessa Kaliforniassa pelatussa turnauksessa toiseksi sijoittuneen Andrew Putnamin viiden pisteen päähän.

Voitollaan van Rooyen sinetöi paikkansa myöhemmin elokuussa alkaviin PGA Tourin playoffeihin. Hän oli ennen Tahoe Mountain Clubin Old Greenwood -kentällä pelattua kilpailua FedEx Cupin pisteissä sijalla 139, mutta nousi listalla yli 50 pykälää. Ensimmäiseen pudotuspeliturnaukseen otetaan pistetilaston 125 parasta.

Ensimmäisen European Tour -voittonsa van Rooyen, 31, otti kaksi vuotta sitten Ruotsissa käydyssä Scandinavian Invitationalissa. Hän sinetöi pääsynsä ET:lle syksyllä 2017 Challenge Tourin ohjelmaan kuuluneen Hainan Openin voiton myötä. Tuossa kilpailussa kaksi lyöntiä van Rooyenille hävisivät toisen sijan jakaneet Tapio Pulkkanen ja Grant Forrest.

Viikonvaihde oli kansainvälisillä kiertueilla todellista ensikertalaisvoittajien juhlaa, sillä edellä mainittu Forrest korjasi potin St Andrewsissa pelatussa ET-kilpailussa, Hero Openissa.

Abraham Ancer puolestaan debytoi PGA Tourin ja ET:n ohjelmaan kuuluneen World Golf Championship -sarjan kilpailun voittajana Memphisissä. Myös Yhdysvaltain Alison Lee otti ensimmäisen voittonsa Ladies European Tourilla Sotograndessa käydyssä turnauksessa ja saman tempun teki Tanskan Marcus Helligkilde Suomessa pelatussa Challenge Tourin kilpailussa, Vierumäki Finnish Challengessa.

van Rooyenin voitto tuli hieman yllättäen, sillä hän oli karsiutunut kuudesti kahdeksassa edellisessä kilpailussaan ennen Kalifornian turnausta. Maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 40 ollut van Rooyen ehti jo pudota sadan parhaan joukosta, mutta kiipesi tuoreen menestyksensä siivittämänä rankingissa sijalle 79.

Barracuda Championshipissä albatrossista oli luvassa kahdeksan pistettä ja eaglesta viisi pistettä. Birdiestä sai kaksi pistettä ja par-tulos merkitsi nollaa. Bogista vähennettiin yksi piste ja tuplabogista tai sitä heikommasta reikätuloksesta saldoa kuritettiin kolmella miinuspisteellä.