Tapio Pulkkanen on CT:n lopullisella rahalistalla vähintään kakkonen. Kuva Getty Images
Challenge Tour | Kilpagolf |
28.10.2017

Tapio Pulkkasen CT:n rankingvoitto erittäin lähellä – katso kaikki voittoskenaariot

Challenge Tourin rahalistan voitto on Tapio Pulkkasen omissa käsissä.

Challenge Tourin kausi 2017 on yhtä kilpailua, ensi viikolla pelattavaa kiertueen finaalia, vaille valmis. Huippukauden pelannut Tapio Pulkkasen selvä johtoasema rahalistalla pitää yhä, ja Suomen tämänhetkinen ykköspelaaja on vahvasti kiinni European Tourin haastajakiertueen rankingvoitossa. Eroa kakkosena olevaan Ranskaan Julien Guerrieriin on 44 490 euroa.

Varma ykkössija ei suinkaan vielä ole, mutta reittejä voittoon on useita. Pulkkanen vie rahalistan nimiinsä, mikäli jokin seuraavista skeenarioista toteutuu:

1) Pulkkanen varmistaa rahalistan voiton, mikäli hän voittaa finaalin tai sijoittuu yksin toiseksi tai kolmanneksi. Jaettu kakkossijakin riittää voittoon, mikäli kakkossijan jakaa korkeintaan neljä pelaajaa. Jaettu kolmossija ei riitä varmistamaan rankingvoittoa.

2) Pulkkanen voittaa rahalistan, mikäli 45 pelaajan kiertueen finaalin voittaa joku muu pelaaja kuin Julien Guerrier, Aaron Rai, Oliver Farr, Erik van Rooyen, Ryan Evans tai Chase Koepka. Kukaan heistä ei pysty haastamaan Pulkkasta rankingvoitosta 47 000 euron arvoisella kakkossijalla, sillä Pulkkanenkin nettoaa finaalista vähintään 2 570 euron palkintorahat.

Vain edellä mainitut kuusi pelaajaa voivat vielä haastaa Pulkkasen rankingvoitosta. Rahalistan voittaminen ei kuitenkaan ole enää heidän omissa käsissään, vaan riippuu Pulkkasen suorituksesta seuraavasti:

  • Julien Guerrier. Jos Julien Guerrier voittaa finaalin, Pulkkasen on sijoituttava kakkoseksi (jaetulla kakkossijalla voi olla korkeintaan neljä pelaajaa) tai yksin kolmanneksi. Muussa tapauksessa rahalistan voittaa Guerrier.
  • Aaron Rai. Rahalistalla kolmantena oleva ja European Tourin pelioikeutensa jo varmistanut Aaron Rai on pelannut Challenge Tourilla viimeksi heinäkuussa ja toistaiseksi ei ole tiedossa, osallistuuko hän kiertueen finaaliin. Rai on ilmoittautunut samaan aikaan pelattavaan European Tourin Turkin kisaan, mutta ei mahdu kisaan mukaan. Jos Rai osallistuu ja voittaa finaalin, Pulkkasen on sijoituttava kakkoseksi (jaetulla kakkossijalla voi olla korkeintaan viisi pelaajaa) tai yksin kolmanneksi.
  • Oliver Farr. Jos finaalin voittaa Oliver Farr, Pulkkasen on sijoituttava jaetulle kakkossijalle tai yksin kolmanneksi.
  • Erik van Rooyen. Jos finaalin voittaa Erik van Rooyen, Pulkkasen on sijoituttava jaetulle kakkossijalle tai jaetulle kolmossijalle (korkeintaan viisi pelaajaa)
  • Ryan Evans. Jos finaalin voittaa Ryan Evans, Pulkkaselle riittää rankingvoittoon seitsemäs sija (yksin) tai jaettu viides tai kuudes sija, kun sijan jakavia pelaajia on riittävän vähän.
  • Chase Koepka. Jos finaalin voittaa Chase Koepka, Pulkkaselle riittää rankingvoittoon kahdeksas sija (yksin) tai jaettu kuudes tai seitsemäs sija, kun sijan jakavia pelaajia on riittävän vähän.

Pulkkasen rankingvoittoa vielä uhkaavista kuudesta pelaajasta ainoastaan yksi voi nousta rahalistalla kotkalaisen ohi, joten Pulkkasen lopullinen sijoitus on heikoimmillaankin toinen. Sekin olisi kautta aikojen paras suomalaispelaajan rankingsijoitus Challenge Tourilla.

Road to Oman -rahalista

(tilanne ennen 2.–5.11. pelattavaa kiertueen finaalia)

1. Tapio Pulkkanen FIN 177 724 €
2. Julien Guerrier FRA 133 234 €
3. Aaron Rai ENG 131 485 €
4. Oliver Farr WAL 129 477 €
5. Erik van Rooyen RSA 125 976 €
6. Ryan Evans ENG 120 563 €
7. Chase Koepka USA 120 300 €
8. Steven Brown ENG 101 240 €

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.